Verfügbare Informationen zu "Lahmacun"
Qualität des Beitrags: Beteiligte Poster: kadirinho24 Forum: Agp Forumu Forenbeschreibung: Agp Forumuna Hosgeldiniz!!! aus dem Unterforum: Cesitli Yemek Tarifleri Antworten: 1 Forum gestartet am: Donnerstag 09.02.2006 Sprache: türkisch Link zum Originaltopic: Lahmacun Letzte Antwort: vor 18 Jahren, 3 Monaten, 4 Tagen, 21 Stunden, 33 Minuten
Alle Beiträge und Antworten zu "Lahmacun"
Re: Lahmacun
kadirinho24 - 09.02.2006, 16:42Lahmacun
M a l z e m e l e r
* 1 kg. az yağlı kıyma,
* 1.200 kg. domates,
* 5 bağ maydanoz,
* 200 gr. dolmalık yeşilbiber,
* 100 gr. sarımsak
(taze veya kuru)
* 1 yemek kaşığı biber salçası,
* Karabiber, tuz.
HAZIRLANIŞI:
Maydanozlar yaprak yaprak ayırılır. Sarımsaklar temizlenir biberlerin çekirdekleri çıkarılır. Temizleme işi bittikten sonra bütün malzemeler zırkla doğranır veya robotta kıyma halini alıncaya kadar çekilir içine kıyması da konarak iyice karıştırılır ve bir harç elde edilir. Hazırlanan harç pide fırınında fırıncı tarafından pide hamuru ile lahmacunlar yapılarak pişirilir.
Not: Malzemelerin zırkla kıyma haline gelmesi isteğe göre baharat konması ve meşe odunu ile taş fırında pişirilmesi lezzet açısından önemlidir
Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken
Weitere Beiträge aus dem Forum Agp Forumu
Ähnliche Beiträge wie "Lahmacun"
Lahmacun - UNIQUELADY (Mittwoch 04.04.2007)