Alle Beiträge und Antworten
BiLmIs - 27.08.2007, 20:52
Kandiliniz mübarek olsun!:D
Saygideger arkadaslar
bugünkü kandilinizi kutlar,hayirlara vesile olmasini dilerim
bugünki kandil icin kisa bir bilgi:
Beraat Kandili
Bereat Kandili İslam dininde kutsal kabul edilen gecelerden biridir. Şaban ayının on beşinci gecesi Beraat gecesidir. Esasında Kandil Geceleri Hz. Peygamber'in uygulamasında yoktur. H.3. asırdan itibaren mistik çevrelerde kutlanmaya başlanmış ve II. Selim'den itibaren minarelerde kandil yakılmasıyla kandil adını almıştır.
Aslı "Berâettir." Beraat sözlükte, "bir zorluktan kurtarmak ve berî olmak" demektir. Bu geceye, bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle mübarek gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle Beraat gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de rahmet gecesi gibi adlar da verilmiştir.
Müslümanlar bu geceyi ibadet ve taatle geçirmenin pek çok sevabı ve feyzi olduğuna inanır. Bu konuda Resul-u Ekrem şöyle buyurmuştur:
"Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (on beşinci günü) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim. Şöyle olan yok mu? Böyle olan yok mu? buyurur." (İbn Mâce)
Ayrıca, Berat gecesi, Kuran-ı Kerimin Levh-i Mahfuzdan dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Buna inzal denir. Kadir gecesinde ise Peygamberimize ilk kez ve parça parça indirilmeye başlanmıştır. Buna da tenzil denir.
Calintidir(vikipedi)
artist - 27.08.2007, 21:55
ona alintidir derler, kandili anlatiyor güya bizi, altinda da essek kadar "calintidir" :lol:
neyse hadi busefer görmemezlikden geliim
senin kandilini kutlamistim ama olsun
kandiliniz mübarek olsun , bol bol dua edin, sükredin isyan etmeyin
BiLmIs - 27.08.2007, 22:03
yok yaaa
manyak isin dalgasida orda zatenn
seninkide:D(sizinkide)
artist - 27.08.2007, 22:27
muahaha hadi leeennn
BiLmIs - 27.08.2007, 22:32
öyleeee ben napiiim
artist - 27.08.2007, 22:38
he , hemen zeytinyagi gibi üste cik..yok ööle
Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken