13 principes wicca

Angel of Heaven
Verfügbare Informationen zu "13 principes wicca"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: Andromea
  • Forum: Angel of Heaven
  • Forenbeschreibung: spiritueel forum met respect
  • aus dem Unterforum: Wicca
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Dienstag 15.03.2005
  • Sprache: englisch
  • Link zum Originaltopic: 13 principes wicca
  • Letzte Antwort: vor 19 Jahren, 1 Monat, 6 Tagen, 18 Stunden, 14 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "13 principes wicca"

    Re: 13 principes wicca

    Andromea - 17.03.2005, 11:28

    13 principes wicca
    13 Principes van de Wicca

    In 1973 werd door de Council of American Witches (Raad van Amerikaanse Heksen) 13 basisprincipes van Wicca vastgelegd. Het doel was om duidelijk te maken wat Wicca precies is en dat het niets met het satanisme te maken heeft.

    1. Wij beoefenen riten om onszelf in overeenstemming te brengen met het natuurlijke ritme van de levenskrachten zoals die bepaald worden door de fasen van de maan, de vier seizoenen, de eveningen en equinoxen.

    2. Wij erkennen dat onze intelligentie ons een unieke verantwoordelijkheid geeft over het milieu. Wij streven ernaar in harmonie met de natuur te leven, in een ecologische balans die voldoening schenkt aan alle leven en bewustwoording binnenin een evolutionair concept.

    3. Wij erkennen een niveau van kracht, oneindig veel groter dan wat de gewone mens mogelijk lijkt. Omdat het zoveel groter is, wordt het soms 'bovennatuurlijk' genoemd, maar wij beschouwen het als iets wat binnen het natuurlijke bereik van eenieder ligt.

    4. Wij menen dat de creatieve krachten in het universum zich manifesteren via polariteit - als mannelijk en vrouwelijk - en dat diezelfde polariteit aanwezig is in alle mensen, en werkzaam is via de interactie tussen het mannelijke en vrouwelijke. Wij achten het ene niet hoger dan het andere, wetend dat elk van beide het andere ondersteunt. Wij beschouwen seks als genot, als het symbool en de belichaming van het leven, en als een van de bronnen van de energieën die gebruikt worden in magische praktijken en religieuze beleving.

    5. Wij erkennen zowel werelden buiten als binnenin onszelf, psychologische werelden, die soms bekend staan als de spirituele wereld, het collectieve onderbewuste, enz. - en wij zien in de interactie van die twee dimensies de basis voor paranormale fenomenen en magische oefeningen. Wij vinden de ene dimensie niet minderwaardig aan de andere, omdat we ze beide als noodzakelijke voorwaarden zien voor onze vervulling.

    6. Wij aanvaarden geen enkele autoritaire hiërarchie, maar bewijzen eer aan wie onderwijst, respecteren wie hun grotere kennis en wijsheid delen, en zijn erkentelijk tegenover hen die de moed hadden om leiding te geven.

    7. Wij zien religie, magie en wijsheid in het leven verenigd, in de manier waarop eenieder van ons de wereld beschouwt en erin leeft - een wereldbeeld en levensbeschouwing die we als Hekserij of De Kunst der Wijzen omschrijven.

    8. Wie zichzelf heks noemt, is nog geen heks; nog de afstamming, noch het verzamelen van titels, graden en initiaties maakt iemand een heks. Een heks streeft ernaar om de krachten in hem of haar die het leven mogelijk maken, te controleren, teneinde verstandig en goed te leven, zonder anderen te schaden, in harmonie met de natuur.

    9. Wij geloven in de bevestiging en vervulling van het leven in een voortdurende evolutie en ontwikkeling van het bewustzijn, dat betekenis geeft aan het universum dat we kennen en onze persoonlijke rol die we erin spelen.

    10. Onze enige verbittering tegenover het christendom, of tegenover elke andere religie of levensbeschouwing, beperkt zich tot de mate waarop hun instellingen beweerden 'de enige weg' te zijn en ernaar gestreefd hebben vrijheid aan anderen te ontzeggen en geprobeerd hebben andere vorming van religieuze beleving of geloof te onderdrukken.

    11. Als Amerikaanse heksen voelen we ons niet bedreigd door de discussies over de geschiedenis van hekserij, de oorsprong van verschillende begrippen of de legitimiteit van verschillende aspecten uit afzonderlijke tradities. Wij zijn bekommerd om het heden en de toekomst.

    12. Wij aanvaarden het concept van het absolute kwaad niet, noch vereren wij enig wezen dat bekend staat als 'Satan' of de 'Duivel', zoals het gedefinieerd is door de christelijke traditie. Wij streven niet naar macht via het lijden van anderen, noch accepteren wij dat een persoonlijk voordeel kan verkregen worden louter door de ontkenning van een ander.

    13. We geloven dat we in de natuur moeten zoeken naar datgene wat bedraagt tot onze gezondheid en ons welzijn.

    Deze tekst heb ik overgenomen uit het boek 'Abracadabra' van Jan de Zutter.

    bron: http://www.mysticworld.nl



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum Angel of Heaven

    Foto Lezen - gepostet von Anonymous am Montag 28.08.2006
    Mojo's werkjes - gepostet von Mojo am Donnerstag 05.05.2005



    Ähnliche Beiträge wie "13 principes wicca"

    Wat is Wicca? - Andromea (Donnerstag 17.03.2005)
    Feestdagen wicca - Andromea (Donnerstag 17.03.2005)
    vragen wicca - Andromea (Donnerstag 17.03.2005)
    Die Wicca Regeln - Venus (Donnerstag 02.06.2005)
    Die 13 Prinzipien des Wicca - blauauge (Sonntag 02.04.2006)
    Wicca-Ausbildung in Dresden - Milinda (Freitag 06.10.2006)
    Wer ist Wicca? - Venus (Donnerstag 02.06.2005)
    Wicca - Was ist es? - Milinda (Dienstag 16.01.2007)
    Wicca-Arten: - hekate (Samstag 01.07.2006)
    Wicca - the angel of spirit (Donnerstag 17.03.2005)