Obscure (pc) Korku Oyunu Budur İŞte

www.isikforum.de.ms yeni forum adresimiz..sizleri bekleriz... www.isikforum.de.ms
Verfügbare Informationen zu "Obscure (pc) Korku Oyunu Budur İŞte"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: aslan4
  • Forum: www.isikforum.de.ms yeni forum adresimiz..sizleri bekleriz... www.isikforum.de.ms
  • Forenbeschreibung: www.isikforum.de.ms -FORUM ADRESIMIZ YENILENDI..ARTIK BURDAN DEVAM EDIYORUZ :) www.isikforum.de.ms
  • aus dem Unterforum: ACTION-SURVIVOR OYUNLARI
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Donnerstag 07.06.2007
  • Sprache: türkisch
  • Link zum Originaltopic: Obscure (pc) Korku Oyunu Budur İŞte
  • Letzte Antwort: vor 16 Jahren, 10 Monaten, 18 Tagen, 22 Stunden, 57 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Obscure (pc) Korku Oyunu Budur İŞte"

    Re: Obscure (pc) Korku Oyunu Budur İŞte

    aslan4 - 08.06.2007, 13:38

    Obscure (pc) Korku Oyunu Budur İŞte




    Uzunca bir süre anlam veremedim korkarak eğlenme kültürüne. Küçüklüğümden itibaren ters geldi bu mantık bana. Hem korkacağım, hem de eğleneceğim! Ne kadar ironik bir durum. Hele bir de korkarak eğlenme olayına paralar saçmak mantığımı çok zorlayan hadiselerden biri oldu. Korkmak için para harcamak? Örneğin bir korku filmi.. Adrenalin tavanlarda geziniyor. Ama insan, bundan mutlu oluyor. Dedim ya, bu ironin ağababası olsa gerek. Oyun sektörü de korkutarak eğlendirme olayının nimetlerini görmüş olacak ki gün geçmeden yeni bir korku oyunu piyasaya sürülüyor. İşte bu furyanın ne ilk ne de son halkası olan bir yapım "Obscure".

    Genelde tarzı ve konusu korku olan yapımların belli başlı unsurları vardır. Bu unsurlar genel olarak birbirlerine çok yakın olmasına karşı her bir yapımda ayrı tat almak mümkündür. Zira bu nedenden dolayıdır ki temasının rengi korku olan yapımlar birbirlerine benzeseler de sunuldukları kitledeki bıraktığı tatlar ve izlenimler farklıdır. Birbirine yakın olarak nitelendirdiğimiz ve teması üzerine birçok film ve oyun tasarlanan başlıca olay, bir grup gencin başına gelen ürkütücü olayların izleyiciyi ya da oyuncuyu sarsacak bir biçimde kaleme alma hadisesidir. (bknz. 'Geçen yaz ne yaptığını biliyorum' hadisesi � OL) İşte Obscure de bu tarz unsurları tamamıyla barındıran, ilk bakışta klasik bir aksiyon oyun tadı veren fakat derinlerine indiğinizde sizi adventure bir oyun oynuyormuş havasına sokan sıra dışı bir oyun.

    Aslında her şey başta güzeldir. Birbirleriyle çok iyi arkadaş olan 5 gencimiz okulda hayli keyifli saatler geçirir. Bu arkadaşlarımızdan erkek olanları ise okulun basketbol takımındadırlar. Yani yoğun bir biçimde basketbol sevdasındadırlar. Günlerden bir gün maçtan sonra idmanı tek başına uzatan Kenny'nin soyunma odasında çantasının çalınması ile tüm macera başlar. İşte bu noktada kontrolü biz ele alıyoruz. Bu noktaya kadar yaşananlar ise bizlere güzel bir intro ile sunuluyor. Çantayı kimin çaldığını bulmak için yollara düşüyoruz tahmin edebileceğiniz gibi. Fakat karakterimiz, kimyasal deneyler sonucu ortaya çıkan ve okulun muhtelif yerlerinde bulunan, yüksek dozda ışığa maruz kalmadıkları takdirde çok zor öldürülen yaratıklardan habersiz olarak yollara düşüyor. Yolumuzun üstünde fenerimizi, silahımızı ve de yol arkadaşımızı bulmamıza rağmen yaratıklardan kaçmamız mümkün olmuyor. Oyun bu şekilde tasarlandığı için tüm yaratıklardan kaçsanız da kapı üzerinize kapanıyor ve diğer karakterlerin bulunduğu bölüme dönüyorsunuz. Yani artık göreviniz Kenny'yi bulmak. Diğer 3 karakter de Kenny'i bulmak için yollarda düşüyor ve macera bu şekilde akıp gidiyor.

    Oyun gerçekten güzel tasarlanmış. Konusu itibari ile hayli doyurucu ve adrenalini yükselten cinsten bir oyun. Açıkçası ben oyunu aksiyon ve macera tarzlarının bir karışımı olarak ifade edeceğim. Öyle ki, oyunu oynarken aklıma iki şey geldi. Birincisi çok iyi bir macera oyunu olan Post Mortem, ikincisi de korku oyunları denilince akla en önce gelen isimlerden bir tanesi olan Resident Evil. Obscure bu iki oyunun karıştırılmış versiyonu olarak sunulmuş sanki. Ağızlarda o kıvamda bir tat bırakıyor bu oyun.

    Oyun gerek geçtiği mekanlar olsun, gerekse aniden meydana gelen olaylar olsun adrenalini uzun süre doruklarda tutacak. Bir FPS gibi sürekli bir maceranın içinde de değilsiniz işin garip yanı. Ama oyunda öyle bir senaryo yer alıyor ki hiç beklemediğiniz anda hiç ummadığınız yerden bir yaratık olağanca gürültüsü ile ortaya çıkıyor ve koltuklarınızdan kısa süreli bir zıplamaya yol açıyor. Ve gürültü dindikten sonra derin, fırtına sonrası bir sessizlik. Derken yine en sessiz anda ortaya çıkan bir yaratık... Bu format gerçekten adrenali düşürmeyen cinsten. Çünkü her an bir yerden bir şey çıkabilir korkusu insanda rahatlık duygusunu sıfırlıyor. Oyunda mouse kullanımının da olmayışı aniden karşınıza çıkan yaratığı heyecanla mouse sarılarak öldürmeye çalışmanıza sebep de olacaktır kesinlikle.

    Oyunda yöneteceğimiz 5 ana karakter var; Kenny, Stan, Josh, Ashley ve Shannon Ama ne yazıktır ki oyun ilerledikçe bu 5 karakterimizden bazılarına elveda demek zorunda kalıyoruz. Aslında zaten 4 karakter kalıyor bize, çünkü Kenny zaten oyunun başında kayıp senaryo gereği. Diğer 4 karakter de Kenny'i ararken canlarından olabiliyor. Ama bu oyunu bitirmiyor. Tek bir karakter kalana kadar mücadeleye devam ediyorsunuz.

    Karakterlerimizin ise birbirlerinden farklı meziyetleri var. Örneğin Ashley'nin saldırığı yeteneği bayan olmasına karşın diğerlerinden çok daha iyi seviyedeyken, Stan de kilitli kapıları açmakta diğer arkadaşlarından daha yetenekli. Eğer bu yetenekleri yerine göre kullanıp takımınızı ona göre oluşturursanız Kenny'i daha çabuk bulabileceğiniz kesindir. Takım dedim de, oyunda en fazla 2 karakteri aynı anda kontrol edebiliyorsunuz. Bu nasıl oluyor diye soranları duyar gibiyim. Oyunda F tuşu ile karakter değiştirmek mümkün. Yalnız bir karakteri yönetirken diğer bir karakterin karşısında iken "enter" tuşuna basarsanız, o karakter ile bir takım oluyorsunuz. Ve takımdaki karakter sayısını da arttırmanız mümkün değil maalesef. Ama karakterler arasında değişim söz konusu. Ya da birbirleri arasında ekipman transferi gibi güzel yönler de mevcut.

    Yalnız kalmak istemeyeceksiniz

    Oyundan bölümler anlatıp sizin heyecanınızı kaçırmak gibi bir niyetim yok kesinlikle. Ama, dediğim gibi, oyunda macera öğeleri bir hayli fazla kullanılmış. Çözmeniz gereken bir sürü bulmaca var ilerlemeniz adına. Bu bulmacalarda başarılı olmak için neden-sonuç ilişkisi kurmak zorundasınız. Örneğin bir bölümde asma kilitli bir kapıya rast geliyorsunuz. Ardından bir kat aşağıda size pet bardak veriliyor. Bu pet bardağa asit doldurup kısa süre içersinde asma kilidin üstüne dökmek kolay bile gözükse de oyunun atmosferi içersinde bunları düşünmek pek kolay olmuyor. Bu tarz mantığın yoğun biçimde kullanılması gereken bölümler var. Ayrıca oyunda mouse olmadığından nişan alıp ateş etmek de sizi ciddi anlamda zorlayacaktır.

    Başınıza gelmesini isteyeceğiniz en son şey ise oyunda tek başınıza kalmak. Diğer arkadaşlarınızı kaybedip tek tabanca kalırsanız işler fena halde zorlaşıyor. Canavarları yok edip, diğer karakterlerin karakteristik özelliklerinden mahrum olmak kabus gibi bir deneyim yaşatıyor. Bu yüzden tüm karakterleri yönetirken çok dikkatli ve planlı bir şekilde ilerlemelisiniz.

    Canavarlarımızın bir özelliği ise ışık miktarı fazla olan yerlerde şok pozisyonuna girmeleri. Örneğin karanlık odada üzerine saldırıyorlarken camı kırıp içeriye ışık girmesini sağlarsanız hepsi tabiri caizse maymuna dönüyor. Bu şekilde de onları haklamak çok daha kolaylaşıyor.

    Son zamanlarda mükemmel introya sahip olup da intronun bitiği andan sonra oyuncuya saç baş yolduran oyunların sayısı bir hayli artmışken (bknz Driv3r � OL) Obscure bu konuda biraz daha ılımlı bir not alıyor bizden. Oyunun güzel videosunun ardından bizi kucaklayan grafikler, oynanabilirlik açıkçası vasatın üstünde. Karakter modellemeleri gayet güzel. Özellikle çevre detayları, yaratıklar, mekanlardaki detaylar çok ama çok ayrıntılı. Sesler ise oyuncunun tüylerini ürperten cinsten. Tüm sessizliğin ardından ortaya büyük bir gürültü ile çıkan yaratıklar kesinlikle bir süre ekrana bakakalmanıza yol açıyor. Yaratık sesleri, karakter seslendirmeleri oyuna eksi yönde etki etmiyor asla.

    Oynanabilirlik ise genel olarak iyi sayılsa da çoğu aksiyon oyununun bir numaralı sorunu haline gelen kamera açıları konusunda geçerli not alamıyor. Kimi mekanlarda etkileşim yapacağınız nesneyi dahi göremiyorsunuz. Mouse olmayışı oynanabilirliği kesinlikle eksi yönde etkiliyor desem de bu bir aksiyon oyunu olduğu için, böyle bir karar almalarını da doğal karşılamıyor değilim. Ama nişan alırken çektiğim zorlukları da asla inkar edemem. (Nişan alamadım diye yaratıklardan az kaçmadım

    Oyun gerçekten bir hayli uzun süre sizi meşgul edecek. Özellikle kayıt edebilmeniz için tek şansınızın mekanlarda saklı olan CD'leri almak olduğu düşünülürse restartların bol olacağı bir oyun olacağını söylemek pek de yanlış olmaz.

    Tüm bedeninizle korkuyu ve macerayı derinden hissettiniz. Tüm canavarları alt etmenin manevi huzuru içersinde koltuğunuzda oturuyorsunuz ve oyunun sonundaki hiç tahmin edemeyeceğiniz gelişmeleri çıkan son introdan izliyorsunuz. Artık derin nefes alın. Oyun bitti. Tüm yaşananlar bir rüya idi. Korkmanıza gerek yok artık. Salondan banyoya geçerken yaratıklar önünüzü kesmeyecek. Hayatta kalmak için sadece yemek yiyip, su içmek zorundasınız. Ha, bir de uyumak. Kendinizi oyuna kaptırıp uzun süre gaipten sesler duyduysanız son paragraf size hitaben yazılmıştır. Lütfen kendinize geliniz!

    Yine korkarak eğlendik. Ne kadar eğlendik bilemiyorum ama ben yine bir süre daha korku oyunu oynamayacağım. Umarım siz de benimle aynı ruh halini paylaşmak zorunda kalmazsınız.

    Herkese bol oyunlu, bol eğlenceli günler.

    http://rapidshare.com/files/26084523/obscr.part1.rar
    http://rapidshare.com/files/26084587/obscr.part2.rar
    http://rapidshare.com/files/26084711/obscr.part3.rar
    http://rapidshare.com/files/26084787/obscr.part4.rar

    crack isterse: http://m0001.gamecopyworld.com/games/pc_obscure.shtml#Obscure%20v1.1%20[ALL]%20No-DVD/Fixed%20EXE

    patch : http://files.filefront.com/Obscure+L.../fileinfo.html

    ŞİFRE: s7or4x



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum www.isikforum.de.ms yeni forum adresimiz..sizleri bekleriz... www.isikforum.de.ms

    Half-Life ve Team Fortress 1.5 in bot yaması - gepostet von aslan4 am Samstag 09.06.2007



    Ähnliche Beiträge wie "Obscure (pc) Korku Oyunu Budur İŞte"

    obscure time... - spong (Samstag 04.08.2007)
    Hece oyunu - sevgikusagi (Samstag 15.01.2005)
    Saddam Hüseyin'i temizleme oyunu - krallar (Samstag 15.01.2005)
    3 harf oyunu..... - arapbaba (Freitag 10.08.2007)
    2005 fifa oyunu - djselim (Sonntag 10.04.2005)
    Halo oyunu sakin kacirmayin - Rambo_Kaya (Freitag 24.06.2005)
    Son Harfle Isim Oyunu - NiceGirl (Freitag 24.06.2005)
    Son Harfle Futbolcu Oyunu - NiceGirl (Freitag 24.06.2005)
    Son Harfle $ehir Oyunu - NiceGirl (Freitag 24.06.2005)
    3 Harf Oyunu - NiceGirl (Freitag 24.06.2005)