DOSTLUK ÜZERINE ....

CC BILD FORUM
Verfügbare Informationen zu "DOSTLUK ÜZERINE ...."

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: Turbi
  • Forum: CC BILD FORUM
  • Forenbeschreibung: HosgeldiniZ
  • aus dem Unterforum: Arkadaslik
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Montag 30.04.2007
  • Sprache: deutsch
  • Link zum Originaltopic: DOSTLUK ÜZERINE ....
  • Letzte Antwort: vor 16 Jahren, 11 Monaten, 8 Tagen, 11 Stunden, 58 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "DOSTLUK ÜZERINE ...."

    Re: DOSTLUK ÜZERINE ....

    Turbi - 18.05.2007, 23:25

    DOSTLUK ÜZERINE ....
    Evet "dost&" dört harf, bir heceden oluşan bir kelime değildir elbet. Dost olmak, dost edinmek her babayiğidin harcı da değildir. Dostla yürünen yola bazen dikenli çalılar atılır, ellerinizle temizlersiniz; bu yol bazen bir çöle düşer, kavurucu sıcakta bir yudum suyu onunla bölüşürüsünüz; onun sevinci sizin olur; onun gözünden akan yaş sizin yanaklarınızı ıslatır çoğu kez -ki öyle olmalıdır da-. Ancak bundan gocunmazsınız. Eğer böyle bir duyguya kapılırsanız, -kusura bakamayın ama- siz iyi gün dostusunuzdur. Rudyard KIPLING der ki," Dost dediğin 999'u da seni bıraksa seni bırakmayandır. Yüzme bilmediği halde senin için denize atlayandır. Anlayacağınız birine "dost" demişseniz, bu zorlu yola hazır olmalısınızdır. Ha, hep böyle zorlu mudur bu yol? Tabi ki değil. Sevincinizi, heyecanlarınızı, kimi zaman saçma hayallerinizi onunla paylaşırsınız. Arkanızdan alay etmeyeceğine emin olarak. Çünkü dostunuz kusurunuzu sizinle paylaşır, başkasıyla değil. Başkasının yanında size toz kondurmayacağını bilirsiniz ve bu güven içerisinde hayatınızı, dostluğunuzu idame ettirirsiniz.

    Peki dost hatasız mı olmalıdır? Bir hata işlediğinde onu yüzüstü mü bırakmak gerekir? Zoru görünce "Ne halin varsa gör " müdür dostluğun gereği? Söyler misiniz, bunlar dostluğa sığar mı? "Elbette ki hayır." Dediğinizi duyar gibiyim. Evet haklısınız, "Elbetteki hayır." Hatasız kul olmadığı gibi, hatasız dost da olmaz. Öncelikle bunu idrak etmeliyiz. Dostumuz bir hata işlediğinde, yanlışa düştüğünde, ayağı kaydığında herkesten önce ona uzanan el, bizim elimizden başkası olmamalıdır. Onu ayağa kaldırıp üstünü-başını, kimi zaman da zihnini, gönlünü saran kara bulutları, gözlerine düşen ümitsizliği temizlemesine yardımcı olmalıyız.

    Dostluk kitaplarda yazmaz. Hadi yazdı diyelim, okumakla dost olunmaz. Dostun aslı; yürektedir, kandadır, seninle beraber çarpan kalbin atışlarındadır.

    maalesef günümüzde bir çok kelime gibi "dostluk" kelimesi de çok kullanılır ancak az uygulanır olmuştur. Yani özden çok sözlerde yer edinmiştir. Ancak bunlar bizi o kadar da ilgilendirmemeli. Bizler elimizden geleni yapalım, dost olalım. İyilik yapacak gücü her zaman için kendimizde bulalım. Zaten tevekkül de bu değil midir? Elinden geleni yapacak, sonucunu MEVLA'DAN bekleyeceksin. Yaşadığımız olumsuzluklar belki bizim hayrımızadır. Belki de ötelerde bize azık olacak bir imtihan sorusudur. İşte bunu asla unutmamalı ve ona göre hareket etmeliyiz.

    Evet arkadaşlar, ben de dostluğun önemine son zamanlarda vakıf oldum. Canım dedikten sonra canın çıksın diyenlerin varlığına şahit oldum. Ne diyelim? RABBİM hepimizi gerçek manada dost olanlardan eylesin inşALLAH.Amin.

    Zamane dostlukları çarşı yemeği gibi, kokusu ve rengi güzel fakat tadında iş yok(hz.Mevnala)



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum CC BILD FORUM

    Burdasi sizlerin Kösesi - gepostet von MiragiziN am Samstag 16.06.2007



    Ähnliche Beiträge wie "DOSTLUK ÜZERINE ...."

    Arkadaslik Üzerine - close (Samstag 16.04.2005)
    4.9.07 Bezirskpokal dostluk vs. nikolausberg(bezirksliga) - Sahin (Dienstag 28.08.2007)
    Draft von OVW zu FCW - Angel (Dienstag 19.02.2008)
    Merkur Hattorf Dostluk A-jugend - EL Cheffe (Mittwoch 19.04.2006)
    Dostluk Spor - Bergdörfer/Rhume - cicinho (Samstag 22.04.2006)
    südharz 3 vs. dostluk 2 - Osman (Freitag 28.04.2006)
    hallo spieler von dostluk spor.... - Osman (Freitag 28.04.2006)
    e-card -/\ DOStLUK /\- - alyazmalim (Donnerstag 25.05.2006)
    Dostluk SmS'leri, - ~Dj Akinci~ (Freitag 26.05.2006)
    Dostluk B-Jugend gegen Bilshausen - EL Cheffe (Dienstag 22.08.2006)