ekklish gia to anoigma ths sxolhs.

Remalia
Verfügbare Informationen zu "ekklish gia to anoigma ths sxolhs."

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: twin - psolid_snake - Ntk - Kid
  • Forum: Remalia
  • Forenbeschreibung: Official forum of Remalia (Ntk & Friends)
  • aus dem Unterforum: Πολιτική & Επικαιρότητα
  • Antworten: 12
  • Forum gestartet am: Samstag 02.09.2006
  • Sprache: englisch
  • Link zum Originaltopic: ekklish gia to anoigma ths sxolhs.
  • Letzte Antwort: vor 17 Jahren, 31 Tagen, 8 Stunden, 3 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "ekklish gia to anoigma ths sxolhs."

    Re: ekklish gia to anoigma ths sxolhs.

    twin - 23.03.2007, 18:15

    ekklish gia to anoigma ths sxolhs.
    Τα παρακάτω επιχειρήματα κατατέθηκαν από κάποιους φοιτητές του ΤΕΙ Αθήνας.Νομίζω ότι όλοι λίγο πολύ τα ξέρουμε,αλλά μου άρεσε που τα βρήκα συγκεντρωμένα,και τα παραθέτω:



    Πιστεύουμε ότι η αποστολή των ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας είναι να παρέχουν ακαδημαϊκή παιδεία αντί να γίνονται αρένα διαξιφισμών μεταξύ πολιτικών κομμάτων και θεωρούμε ότι δημιουργεί καταστάσεις που δε συμφέρουν τους φοιτητές/σπουδαστές αλλά τα κόμματα.
    Κάποιοι εξ ημών συμφωνούν με μέρος ή σύνολο του επίμαχου νόμου και κάποιοι όχι.Σε κάθε περίπτωση η κοινή πεποίθησή μας είναι ότι οι καταλήψεις κάνουν ζημιά στις ήδη υποβαθμισμένες και προβληματικές σπουδές μας.

    :!:
    Δεν είμαστε αντίθετοι με τις απόψεις κάποιας παράταξης. Ο κάθε ένας από εμάς έχει τις απόψεις του και εμείς θα τις σεβαστούμε. Εξάλλου δεν είμαστε πολιτικοποιημένοι. Απλώς θέλουμε να ανοίξουν οι σχολές μας. Θεωρούμε την κατάληψη ως μορφή αγώνα που έχει τραβηχτεί από τα μαλλιά τον τελευταίο καιρό. Έχει καταλήξει να δημιουργεί πίεση προς τους ίδιους τους φοιτητές αντί για την κυβέρνηση.
    Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει κάποιο κέρδος στο να κλείνουν οι σχολές, να προστίθενται εξάμηνα σπουδών σε όλους μας (οι άντρες έχουμε και το στρατό και τις αναβολές), κάποιοι έχουν σκοπό να κάνουν μεταπτυχιακά ενώ άλλοι να βγουν στην αγορά εργασίας. Σε κάποιους που έρχονται από την επαρχία αυτή η ιστορία κοστίζει ο κούκος αηδόνι. Ποιός θα καλύψει αυτό το κόστος σε αυτούς τους ανθρώπους;
    :!:
    Καταλαβαίνουμε ότι μέρος των καταληψιών αντιμετωπίζει τις ίδιες καταστάσεις και επέλεξαν να κάνουν τις θυσιές για να τον αγώνα και τα πιστεύω τους. Εμείς όμως δεν το επιλέξαμε. Με ποιό δικαίωμα αποφασίζουν ότι ο Χ φοιτητής από τη Ρόδο θα πληρώσει ένα εξάμηνο παραπάνω νοίκι; Με ποιό δικαίωμα αποφασίζουν ότι εγώ θα χάσω ένα ή και δύο εξάμηνα εργασιακής εμπειρίας (μισθοί, προϋπηρεσία κ.τ.λ.); Με ποιό δικαίωμα αποφασίζουν ότι κάποιος που τώρα βρίσκεται στο τέλος της αναβολής στράτευσης και χρωστάει λίγα μαθήματα θα πάει στο στρατό και μετά θα γυρίσει για να συνεχίσει τις σπουδές του;

    :!:
    Η ζωή και οι σπουδές είναι δικαίωμα του κάθε φοιτητή ατομικά. Καμία πλειοψηφία δεν έχει δικαίωμα να αποφασίσει ότι θα πράξει έτσι ή αλλιώς ότι συνέπειες κι αν έχει αυτό πάνω σε όσους είναι αντίθετοι. Αυτό δεν είναι το πνεύμα του Πανεπιστημίου. Αυτό είναι το πνεύμα του όχλου.

    επίλογος δικός μου:

    Ομολογώ ότι σε κάποια φάση ήμουν υποστηριχτής των καταλήψεων.Πίστεψα ότι το κατεστημένο μπορεί να ανατραπεί και ότι οι καταλήψεις και οι λοιποί αγώνες που τις συνοδεύουν θα έφερναν μιαν άνθηση στην ελληνική Παιδεία και κατ'επέκταση στην ελληνική πραγματικότητα που βιώνουμε...Δυστυχώς πικράθηκα και προσγειώθηκα απότομα όταν συνειδητοποίησα ότι πλέον η σχολή μένει κλειστή "για την τιμή των όπλων".

    Όπλων που αισθάνομαι να αγγίζουν τον κρόταφο μου,ως σπουδαστή και ως πολίτη της Ελληνικής Δημοκρατίας.



    Re: ekklish gia to anoigma ths sxolhs.

    psolid_snake - 23.03.2007, 20:11


    Σωστά πολλά από τα επιχειρήματα που θέτει ο φίλος από τα ΤΕΙ αλλά κάπου χάνει το όλο σκεπτικό του...
    1ον) Όσον αφορά τον στρατό η ίδια η σχολή δικαιολογεί αναβολή φοίτησης για κάποιο σημαντικό λόγο όπως και είναι το στρατιωτικό αλλά υπάρχει ένα θέμα.. μπήκα στην σχολή το 2005 και έχω αναβολή μέχρι το 2014 όπως νομίζω και όσοι είναι στην ηλικία μου και σπουδάζουν!!! 9 χρόνια αναβολή είναι αρκετά πολλά για κάποιον που και καλά δεν θέλει να χάνει εξάμηνα και νοιάζεται για τα λεφτά που σπαταλάει κάθε μήνα στην πόλη που σπουδάζει!!!
    Συνεπώς κατά την γνώμη μου θέμα στρατού και φοιτητή που αισθάνεται πως ζημιώνεται δεν υφίσταται γιατί απλά δεν είναι λογικό να κάνει 9 χρόνια στην σχολή και να διαμαρτύρεται ότι δεν μένουν χρονικά περιθώρια για αναβολή!!! Αυτό είναι γελοίο..
    2ον)"Με ποιο δικαίωμα..." Σωστές οι παρατηρήσεις αλλά με ποιο δικαίωμα με κάνουν από το γυμνάσιο-λύκειο να πηγαίνω φροντιστήρια για να ανταπεξέλθω και να πετύχω τον στόχο μου και οι δικοί μου να μοχθούν για να έχω τα "απαραίτητα" εφόδια για να πετύχω στις εξετάσεις!!!
    Με ποιο δικαίωμα μου ζητούν τόσα λεφτά κάθε μήνα για να σπουδάσω κάτι που απέδειξα πως αξίζω να κάνω... Ποιος είναι αυτός που αποφάσισε να πληρώνω τόσα για να έχω ίσως το πολυτιμότερο αγαθό!!!
    Με ποιο δικαίωμα η κυβέρνηση δίνει το δικαίωμα να μου πάρει κάποιος άλλος την δουλειά και όταν εγώ θα βγω από το πανεπιστήμιο να μην έχω σίγουρη δουλειά!! Δυστυχώς δεν έχω Μπάρμπα κάποιον υπουργό..
    Σίγουρα και εμένα δεν με ρώτησε κανείς για όλα αυτά αλλά τι να κάνω πρέπει να τα υποστώ γιατί αλλιώς είμαι χαμένος..
    Τελειώνοντας θέλω να παραθέσω την άποψη μου για τους νόμους και όλα αυτά που γίνονται:
    Λέμε ότι θέλουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια γιατί είμαστε το μοναδικό κράτος που δεν έχει σε όλο τον κόσμο!! οκ γελοίο επιχείρημα κατά την γνώμη μου... Δε λέμε όμως ότι όταν βγεις έξω και πάρεις έστω το πτυχίο σου έχεις σίγουρη δουλειά ενώ εδώ δεν πα να πάρεις πτυχίο και μεταπτυχιακό δουλειά πρέπει να βρέξεις κώλο για να βρεις λες και με τόσα πτυχία δεν έχεις αποδείξει ότι το αξίζεις!!! Σε αυτό δεν είμαστε μοναδικοί??
    Δεν κοιτάμε τα χάλια στην ρίζα τους αλλά στο τι μας βολεύει!! Που θα βοηθήσει το πανεπιστήμιο ο χώρος του ασύλου και τα σύνορα του.. όλοι έσκουζαν για το φυλάκιο του άγνωστου στρατιώτη αλλά κανείς για το μνημείο του πανεπιστημίου όπου τόσοι σκοτώθηκαν για να μπορούμε εμείς σήμερα να είμαστε δημοκράτες και να σπουδάζουμε "δωρεάν"!!! Γιατί και αυτό μνημείο είναι αλλά κανείς δεν το σέβεται... ένας απο τους λόγους που το πανεπιστήμιο έχει άσυλο!!!
    Το πρόβλημα βέβαια του πανεπιστημίου μας είναι οι αιώνιοι φοιτητές και το πως θα φύγουν γρήγορα από το πανεπιστήμιο ή μήπως το πως θα εκλεγεί ο πρύτανης??
    Το πρόβλημα είναι ότι από παιδιά δημοτικού μας θέλουν ρομπότ και όχι ελεύθερους σκεπτόμενους νέους... Δίνουν ως μόνο στόχο του ανθρώπου το να περάσεις στο πανεπιστήμιο και τπτ άλλο γιατί αλλιώς δεν βρίσκεις αξιόμισθη δουλειά για να ζήσεις κάτι που το αρνούνται και σε αυτούς που ανταπεξέρχονται!!!
    Μεγάλωσα σε επαρχειακό σχολείο και οι ελλείψεις ήταν πολλές απο καθηγητές και απο υλικό αλλά παρόλα αυτά χιλιάδες καθηγητές και δάσκαλοι μένουν αδιόριστοι λες και δεν υπάρχουν άδειες θέσεις...
    Ποιος είναι αυτός και με ποιο δικαίωμα δίνει σε κάποιον άλλον το δικαίωμα να μου πάρει την θέση στην εργασία και την κοινωνία...
    Πάλεψα και θα παλεύω γιατί ζω και για κάποια ιδανικά και για μια αξιοπρέπεια και όχι για ένα εξάμηνο ή δύο και τρία...



    Re: ekklish gia to anoigma ths sxolhs.

    Ntk - 24.03.2007, 01:57


    Στα περισσότερα με κάλυψε ο Κώτσος... Δεν θα καθόμουν να μπω στη διαδικασία να απαντήσω, αλλά όπως διάβασα αναφέρεται κάπου ότι οι καταλήψεις κάνουν κακό στις ήδη υποβαθμισμένες σπουδές μας... Και τι κάνουμε για να διορθωθεί αυτό;! Μάθημα για να μη χάσουμε το εξάμηνο, συντηρώντας μια σάπια κατάσταση η οποία οδεύει να γίνει χειρότερη καθώς πάνε να υποβαθμίσουν κι άλλο το πανεπιστήμιο μας το οποίο και καλά υποτίθεται ότι είναι δωρεάν;! Η κυβέρνηση προσπαθεί και καλά να διορθώσει την δημόσια παιδεία (λέμε τώρα..!) με πασαλείμματα και νόμους που θα κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα;! Και τι μου ζητάνε; Να σεβαστώ αυτούς που θέλουν να κάνουν μάθημα; Αυτοί γιατί δεν σέβονται εμένα; Τι να το κάνω το πτυχίο και να το πάρω στην ώρα του; Να το κορνιζάρω και να κάνω άλλες δουλειές για να τα βγάλω πέρα; Δεν θέλω σε καμιά περίπτωση να χάνω τα εξάμηνά μου τσάμπα και βερεσέ... Αλλά αν υπάρχει μια γαμημένη περίπτωση να βγει κάτι από όλη αυτή τη γαμημένη ιστορία που συνεχίζεται εδώ και 2,5 γαμωμήνες, είμαι διατεθειμένος να κάνω θυσίες...

    Και στην τελική οι μόνοι που μιλάνε για χάσιμο εξαμήνου είναι τα ψυχοπαίδια της Ν.Δ... Πιστεύετε ότι είναι εύκολο να χαθούν 150 εξάμηνα και να δημιουργηθούν ένα σωρό προβλήματα σε τόσες σχολές; Εξεταστικές μπορεί να χαθούν, εξάμηνα όμως δύσκολο... Απλά θα γαμηθούμε μετά ανάποδα στο να καλύψουμε το χαμένο χρόνο...

    Τα "επιχειρήματα" του παιδιού από το ΤΕΙ μου θύμισαν περισσότερο τα χαρτάκια-διαφήμιση Ι.Ι.Ε.Κ που μοίραζε η ΔΑΠ τις τελευταίες μέρες στο δρόμο και στη συνέλευση παρά απόψεις κάποιου ανένταχτου ορθά σκεπτόμενου και προβληματιζόμενου για τη σημερινή κατάσταση στην και καλά δημόσια δωρεάν παιδεία νέου...

    Υ.Γ: Σόρρυ για την ωμή γλώσσα, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται όπως πραγματικά είναι... Γιατί έτσι είναι στην τελική... G.T.P!!! :P



    Re: ekklish gia to anoigma ths sxolhs.

    Kid - 24.03.2007, 13:00


    psolid_snake wrote: Σωστά πολλά από τα επιχειρήματα που θέτει ο φίλος από τα ΤΕΙ αλλά κάπου χάνει το όλο σκεπτικό του...
    1ον) Όσον αφορά τον στρατό η ίδια η σχολή δικαιολογεί αναβολή φοίτησης για κάποιο σημαντικό λόγο όπως και είναι το στρατιωτικό αλλά υπάρχει ένα θέμα.. μπήκα στην σχολή το 2005 και έχω αναβολή μέχρι το 2014 όπως νομίζω και όσοι είναι στην ηλικία μου και σπουδάζουν!!! 9 χρόνια αναβολή είναι αρκετά πολλά για κάποιον που και καλά δεν θέλει να χάνει εξάμηνα και νοιάζεται για τα λεφτά που σπαταλάει κάθε μήνα στην πόλη που σπουδάζει!!!
    Συνεπώς κατά την γνώμη μου θέμα στρατού και φοιτητή που αισθάνεται πως ζημιώνεται δεν υφίσταται γιατί απλά δεν είναι λογικό να κάνει 9 χρόνια στην σχολή και να διαμαρτύρεται ότι δεν μένουν χρονικά περιθώρια για αναβολή!!! Αυτό είναι γελοίο..
    Κώστα, την αναβολή την κόβεις ένα 6μηνο πριν μπεις στον στρατό. Αν εγώ την κόψω τώρα, υπολογίζω ότι τον Ιούνη θα χω πάρει πτυχίο. Αν όμως υπάρχουν καταλήψεις και εγώ έχω κόψει την αναβολή, @@ πτυχίο θα πάρω. Γι αυτό και είναι πρόβλημα ο στρατός.

    psolid_snake wrote: Με ποιο δικαίωμα η κυβέρνηση δίνει το δικαίωμα να μου πάρει κάποιος άλλος την δουλειά και όταν εγώ θα βγω από το πανεπιστήμιο να μην έχω σίγουρη δουλειά!! Δυστυχώς δεν έχω Μπάρμπα κάποιον υπουργό..
    Επειδή θα βγούμε από το πανεπιστήμιο δεν σημαίνει κι ότι είμαστε επαγγελματίες. Επιστήμονες βγαίνουμε και γι αυτό αγωνίζονται οι φοιτητές, γιατί θέλουν να μην υπάρχει σύνδεση μεταξύ αγοράς εργασίας και μόρφωσης. Εφόσον αυτό ισχύει μέχρι τώρα & αυτό επιδιώκουν οι αγωνιζόμενοι, είναι παράλογο να ζητάμε ΚΑΙ θέση εργασίας να μας περιμένει πέρνοντας ένα πτυχίο.

    psolid_snake wrote: Λέμε ότι θέλουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια γιατί είμαστε το μοναδικό κράτος που δεν έχει σε όλο τον κόσμο!! οκ γελοίο επιχείρημα κατά την γνώμη μου... Δε λέμε όμως ότι όταν βγεις έξω και πάρεις έστω το πτυχίο σου έχεις σίγουρη δουλειά ενώ εδώ δεν πα να πάρεις πτυχίο και μεταπτυχιακό δουλειά πρέπει να βρέξεις κώλο για να βρεις λες και με τόσα πτυχία δεν έχεις αποδείξει ότι το αξίζεις!!! Σε αυτό δεν είμαστε μοναδικοί??
    Δεν κοιτάμε τα χάλια στην ρίζα τους αλλά στο τι μας βολεύει!!
    Το ακριβώς από πάνω σχόλιο μου απαντάει σε αυτό που λες εδώ. :)

    psolid_snake wrote: Που θα βοηθήσει το πανεπιστήμιο ο χώρος του ασύλου και τα σύνορα του.. όλοι έσκουζαν για το φυλάκιο του άγνωστου στρατιώτη αλλά κανείς για το μνημείο του πανεπιστημίου όπου τόσοι σκοτώθηκαν για να μπορούμε εμείς σήμερα να είμαστε δημοκράτες και να σπουδάζουμε "δωρεάν"!!! Γιατί και αυτό μνημείο είναι αλλά κανείς δεν το σέβεται... ένας απο τους λόγους που το πανεπιστήμιο έχει άσυλο!!!
    Δεν νομίζω ότι έχουμε χούντα ή κάποιο αντίστοιχο πολίτευμα που να χρειαζόμαστε το άσυλο για να ρίξουμε από την εξουσία τους "κακούς". Επίσης, για να το πάω στο άλλο άκρο, σου φαίνεται λογικό να τελούν υπό κατάληψη ΔΗΜΟΣΙΑ κτίρια τόσο καιρό?


    Σε όσα δεν έχω κάνει quote, συμφωνώ σε γενικές γραμμές. Πάω για καφεδάκι εις την θάλασσα, καλημέρες! :D :D :D



    Re: ekklish gia to anoigma ths sxolhs.

    psolid_snake - 24.03.2007, 14:29


    Οι φοιτητές παλεύουν έστι ώστε το πτυχίο που θα πάρουν μετά από όλα αυτά τα χρόνια να είναι ικανό να τους δώσει μία δουλειά κάτι που ως τώρα δεν συμβαίνει... Πιστεύω πως θα γνωρίζεις για αντίστοιχες πολιτικές του εξωτερικού και πως εκεί πέρνοντας το πτυχίο σου μπορείς να πιάσεις δουλειά άμεσα και όχι να αποδείξεις και την υπόλοιπη αξία σου λες και αυτό δεν έκανες πέρνοντας πτυχίο!!
    Σε αυτό που λες περί δουλειάς και συσχετισμού με την μόρφωση έχεις άδικο... ίσα ίσα που όλοι νομίζω προσπαθούν το πτυχίο να τους εξασφαλίζει και μία σίγουρη δουλειά!Δεν νομίζω κάποιος να παλεύει για να σπουδάσει και να μην έχει δουλειά...
    Μωρέ χούντα δεν έχουμε αλλά ούτε και να ρίξουμε κυβέρνηση παλεύουμε.. το άσυλο δεν εξυπηρετεί τέτοιο σκοπό!! Αλλά ποιο σκοπό τότε έχει το βουλευτικό άσυλο?? Γιατί βλέπουμε τα πράγματα μονόφθαλμα... ο φοιτητής εκμεταλλεύεται το άσυλο του ενώ ο πολιτικός όχι? Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει... Όταν θα θέλεις να πραγματοποιήσεις μία αντίδραση σε έναν υποτιθέμενο νέο νόμο δεν θα μπορείς γιατί θα έχει καταργηθεί αυτό το άσυλο και ο αστυνομικός θα μπορεί να έρθει και να σε βουτήξει όποτε του κατέβει!!!
    Καταργείται λοιπόν για να εξυπηρετήσει την πολιτική της καταστολής και για να βοηθήσει την εκάστοτε κυβέρνηση να κάνει τον αντιδρώντα λαό να σιωπά...
    Δεν είμαι σύμφωνος να κλείνουν υπηρεσίες και όλα τα σχετικά για πολύ καιρό αλλά πως να το κάνουμε που η κοινωνία μας είναι τέτοια που αν δεν εφαρμοστούν ακραίες τακτικές δεν μπορείς να καταφέρεις τπτ... Σκέψου αν θα υπήρχε θέμα μόνο και μόνο αν κάναμε πορείες και δίναμε φυλλάδια!! Κανείς δεν θα είχε πάρει χαμπάρι τι γίνεται και όλοι θα τα έβλεπαν ρόδινα...
    Είναι μήπως λογικό οι ίδιες οι αρχές να μην αφήνουν τους πολίτες να παρακολουθήσουν δημοτικό ή νομαρχιακό συμβούλιο?? Με ποιο δικαίωμα λοιπόν αυτοί αφαιρούν και σε εμάς αυτό το δικαίωμα ενός δημόσιου κτιρίου και μιας δημοκρατικής διαδικασίας!!!



    Re: ekklish gia to anoigma ths sxolhs.

    Kid - 24.03.2007, 20:41


    psolid_snake wrote: Οι φοιτητές παλεύουν έστι ώστε το πτυχίο που θα πάρουν μετά από όλα αυτά τα χρόνια να είναι ικανό να τους δώσει μία δουλειά κάτι που ως τώρα δεν συμβαίνει... Πιστεύω πως θα γνωρίζεις για αντίστοιχες πολιτικές του εξωτερικού και πως εκεί πέρνοντας το πτυχίο σου μπορείς να πιάσεις δουλειά άμεσα και όχι να αποδείξεις και την υπόλοιπη αξία σου λες και αυτό δεν έκανες πέρνοντας πτυχίο!!
    Σε αυτό που λες περί δουλειάς και συσχετισμού με την μόρφωση έχεις άδικο... ίσα ίσα που όλοι νομίζω προσπαθούν το πτυχίο να τους εξασφαλίζει και μία σίγουρη δουλειά!Δεν νομίζω κάποιος να παλεύει για να σπουδάσει και να μην έχει δουλειά...
    Δες τα αιτήματα των φοιτητών:
    - Έξω οι εταιρίες από τα πανεπιστήμια (Μα πώς θα μπορούμε να βρίσκουμε δουλειά αν αυτός που πρόκειται να μας προσλάβει δεν έχει άποψη για την μόρφωση που θα πάρουμε? Είναι σαν να πηγαίνεις στον ψαρά και να του ζητάς 3 κιλά παϊδάκια. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ)
    - 1 πτυχίο και μετά να βρίσκουμε δουλειά. (Ε αυτό ρε παιδιά - ειδικά στον δικό μας τομέα - δεν γίνεται. Δηλαδή απαιτούμε σε 4 χρόνια να μαθαίνουμε και δίκτυα, και γραφικά, και AI, και λειτουργικά, και προγραμματισμό χαμηλού επιπέδου και και και. Αυτό είναι πρακτικά αδύνατον με τόσο που έχει προχωρήσει η τεχνολογία.)

    Εφόσον σκοπός του αγώνα είναι να υπάρχει σύνδεση μεταξύ αγοράς εργασίας και πανεπιστημίων για να βρίσκουμε δουλειά, τότε είναι λογικό να αφήσεις την αγορά εργασίας να μπει μέσα στο πανεπιστήμιο, όχι να "της κλείνεις την πόρτα".

    Επίσης, το ότι θα πάρουμε ένα πτυχίο, δεν λέει τίποτα. Με όσους επαγγελματίες έχω μιλήσει μου έχουνε πει ξεκάθαρα "αν έχεις πτυχίο από το Harvard και ο πτυχιούχος από το ΤΕΙ κάνει καλύτερα από σένα την ίδια δουλειά, τότε δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ λόγο η επιχείρηση να προτιμήσει εσένα από αυτόν".

    psolid_snake wrote: Μωρέ χούντα δεν έχουμε αλλά ούτε και να ρίξουμε κυβέρνηση παλεύουμε.. το άσυλο δεν εξυπηρετεί τέτοιο σκοπό!! Αλλά ποιο σκοπό τότε έχει το βουλευτικό άσυλο?? Γιατί βλέπουμε τα πράγματα μονόφθαλμα... ο φοιτητής εκμεταλλεύεται το άσυλο του ενώ ο πολιτικός όχι? Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει...
    Δεν ξέρω τι εφαρμογές έχει το βουλευτικό άσυλο ΑΛΛΑ αν έχει την ίδια χρήση με το πανεπιστημιακό (δηλαδή να κάνουμε τις βρωμοδουλειές μας χωρίς να μας πειράζει ο νόμος) τότε να καταργηθεί και αυτό. Δεν τίθεται θέμα.

    psolid_snake wrote: Όταν θα θέλεις να πραγματοποιήσεις μία αντίδραση σε έναν υποτιθέμενο νέο νόμο δεν θα μπορείς γιατί θα έχει καταργηθεί αυτό το άσυλο και ο αστυνομικός θα μπορεί να έρθει και να σε βουτήξει όποτε του κατέβει!!!
    Καταργείται λοιπόν για να εξυπηρετήσει την πολιτική της καταστολής και για να βοηθήσει την εκάστοτε κυβέρνηση να κάνει τον αντιδρώντα λαό να σιωπά...
    Δεν είμαι σύμφωνος να κλείνουν υπηρεσίες και όλα τα σχετικά για πολύ καιρό αλλά πως να το κάνουμε που η κοινωνία μας είναι τέτοια που αν δεν εφαρμοστούν ακραίες τακτικές δεν μπορείς να καταφέρεις τπτ...
    Υπάρχουνε οι εκλογές, οι βουλευτές που ΕΜΕΙΣ ψηφίσαμε, δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι θα κάνουνε κάτι διαφορετικό από αυτό που εμείς ΖΗΤΗΣΑΜΕ με την ψήφο ΜΑΣ. Επίσης αν δεις, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία του λαού είναι κατά των κινητοποιήσεων & υπέρ των όποιον μεταρρυθμίσεων.

    psolid_snake wrote: Σκέψου αν θα υπήρχε θέμα μόνο και μόνο αν κάναμε πορείες και δίναμε φυλλάδια!! Κανείς δεν θα είχε πάρει χαμπάρι τι γίνεται και όλοι θα τα έβλεπαν ρόδινα...
    Το θέμα είναι ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο τα παρουσιάζουνε οι φοιτητές. Δεν συμφωνώ απόλυτα με τις αλλαγές ΑΛΛΑ πιστεύω ότι η πλειοψηφία από αυτές είναι υπέρ των φοιτητών.

    psolid_snake wrote: Είναι μήπως λογικό οι ίδιες οι αρχές να μην αφήνουν τους πολίτες να παρακολουθήσουν δημοτικό ή νομαρχιακό συμβούλιο?? Με ποιο δικαίωμα λοιπόν αυτοί αφαιρούν και σε εμάς αυτό το δικαίωμα ενός δημόσιου κτιρίου και μιας δημοκρατικής διαδικασίας!!!
    Να σου αντιστρέψω το ερώτημα: "Με ποιο δικαίωμα αφαιρούν οι καταληψίες από εμένα το δικαίωμα να μορφωθώ?".

    Όπως απάντησες στην δικιά σου ερώτηση με την φράση "Δεν έχουν κανένα δικαίωμα" (και συμφωνώ μαζί σου απόλυτα) έτσι ακριβώς και οι καταληψίες δεν έχουνε κανένα δικαίωμα να μου στερούν την μόρφωση μου.



    Re: ekklish gia to anoigma ths sxolhs.

    twin - 25.03.2007, 00:12


    psolid_snake wrote: Όταν θα θέλεις να πραγματοποιήσεις μία αντίδραση σε έναν υποτιθέμενο νέο νόμο δεν θα μπορείς γιατί θα έχει καταργηθεί αυτό το άσυλο και ο αστυνομικός θα μπορεί να έρθει και να σε βουτήξει όποτε του κατέβει!!!
    Καταργείται λοιπόν για να εξυπηρετήσει την πολιτική της καταστολής και για να βοηθήσει την εκάστοτε κυβέρνηση να κάνει τον αντιδρώντα λαό να σιωπά...


    Αν ο αστυνόμος σε βουτήξει χωρίς να έχεις πράγματι κάνει κάποιο ποινικό αδίκημα νομίζω ότι μπορείς να τον κυνηγήσεις και συ με νομικές διαδικασίες-γι'αυτό υπάρχουν εκτελεστική,νομοθετική και δικαστική εξουσία...για να ελεγχονται και να τιμωρούνται οι καταχρήσεις τέτοιου είδους.

    Σε αντίθετη περίπτωση δε βλέπω φίλε μου Κώστα γιατί να μη σε συλλάβει.Εξάλλου αν εγώ και συ αντιδράσουμε σε έναν νόμο είμαι σίγουρος ότι δεν θα περιλάβουμε στο σχέδιο δράσης μας...φωτιά και ατσάλι...οδομαχίες με ματ και κάψιμο περιουσιών(ιδιωτικών ή δημόσιων).Είμαι σιγουρος ότι θα βρούμε πολιτισμένους και ουσιαστικούς τρόπους να εκφράσουμε την αντίθεση μας.

    Ενστερνίζομαι λοιπόν την άποψη που λέει ότι το άσυλο στη σημερινή του μορφή προστατεύει μονάχα ορισμένους γνωστούς αγνώστους και όχι το μέσο φοιτητή.

    Τέλος για να κλείσω κάπως ωμά και γω φίλτατε Admin( :D )θεωρώ απαράδεκτο να βαπτίζουμε κάποιες απόψεις δαπήτικες,φασιστικές...κλπ.ή να θεωρούμε ότι όλες οι απόψεις που εκφράζονται από την Α παράταξη που συμπαθούμε είναι σωστές,ενώ οι απόψεις της Β παράταξης που αντιπαθούμε είναι όλες για τα σκουπίδια.

    Κλείνοντας-για να μην παρεξηγηθώ-δηλώνω ότι αυτή τη χρονική περίοδο της ζωής μου-ψηφίζω Βασίλη Λεβέντη δαγκωτό!!!

    Τα λέμε! :P



    Re: ekklish gia to anoigma ths sxolhs.

    psolid_snake - 25.03.2007, 02:59


    Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά στο να ξέρει ο εργοδότης σου γιατί σε παίρνει και την αξία σου και στο να χρηματίζει και να υποκινεί ένα ολόκληρο σύστημα προς όφελός του και όχι της κοινωνίας... Στο κάτω κάτω της γραφής αυτή είναι η αηδία του ελληνικού πανεπιστημίου και της ελληνικής κοινωνίας!!! Η απαξίωση των πιστοποιητικών του κράτους... Συγγνώμη αλλά ποιος είναι αυτός που θα αμφισβητήσει την αξία μου την στιγμή που το έχω αποδείξει έμπρακτα με ένα πτυχίο!!! Αν το πτυχίο δεν είναι αναγκαίο και ικανό να μου δώσει εφόδια για εύρεση εργασίας γιατί κάθομαι και σπαταλάω άδικα τον χρόνο μου τελοσπάντων και δεν πάω οικοδόμος να τελειώνω!?!?!?
    Σε αυτό το σημείο βρίσκεται η ξεφτίλα του ελληνικού κράτους.. δεν αναγνωρίζουμε την ίδια μας την δουλειά!!! Έχουμε ξεφύγει από τα όρια της μόρφωσης και έχουμε καταντήσει συλλέκτες χαρτιών.. νιώθω ότι θα τελειώσω το πανεπιστήμιο και θα έρθει και κάποιος τυπάς να μου ζητήσει και ECDL!!!
    Φυσικά και ο εργοδότης θα πρέπει να γνωρίζει τις ικανότητες των εργαζομένων του αλλά αυτό θα έπρεπε να εννοείται από την στιγμή που παίρνεις το πτυχίο... για αυτό υπάρχουν και οι βαθμοί στο πανεπιστήμιο!!! Αλλιώς θα λέγαμε περνάς δεν περνάς το μάθημα... και ο έλεγχος θα έπρεπε να γινόταν έπειτα!!!
    Όσον αφορά τις εκλογές και αυτά που πρέπει να κάνουν αφού το εκλογικό σώμα τους ψήφισε!! Αν έχουν κάνει κάτι από αυτά για τα οποία ο λαός του ψήφισε πες το μου και εμένα γιατί εγώ δεν έχω δει κάτι... ψηφίζεις κάποιες θέσεις αλλά όταν αυτές δεν πραγματοποιούνται αντιδράς γιατί για άλλα θέματα είχες αποφασίσει!! Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις 2 τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο κόσμος δεν συμφωνεί με τις συγκεκριμένες αλλαγές στην παιδεία και μάλιστα με διαφορά 10% (49% - 40 αν θυμάμαι καλά).. Έψαξα τα Link στο e-go αλλά δεν τα βρήκα (δημοσκοπήσεις της προηγούμενης εβδομάδας)!!
    Όταν τα πράγματα φτάνουν στα άκρα και σου κλείνουν πόρτες χωρίς κανένα δικαίωμα τότε και εσύ θα κάνεις το ίδιο γιατί αλλιώς θα είσαι μαλάκας!!! Δεν είναι εκδικητικό αλλά είναι τρόπος αμυντικής επίθεσης στην επίθεση που δέχεσαι...
    Τελειώνοντας να απαντήσω στον Θωμά για τα μέσα καταστολής... Εδώ βλέπουμε στις πορείες τι γίνεται!! Κάποιοι τα κάνουν γυαλιά καρφιά και δεν γίνεται τπτ.. Γιατί στις 2 τελευταίες πορείες δεν έγινε κάτι!!! Μήπως γιατί έφυγαν ξαφνικά όλοι οι ταραξίες από τις πορείες?? Δεν το νομίζω αυτό... Λένε τους ξέρουν αλλά δεν βλέπω να τους πιάνουν.. αυτοί δεν είναι που σπάνε και στα Εξάρχεια και στα γήπεδα?? Που είναι λοιπόν... Στις τελευταίες πορείες συλλαμβάνανε άτομα για πιθανή συμμετοχή σε επεισόδια πριν την πορεία.. πιστεύεις ότι αν κινηθεί κάποιος δικαστικά θα βρει το δίκιο του?? Σου λέω από πρώτο χέρι πως ένας στους εκατό θα το βρει και οι άλλοι θα βγουν και φταίχτες...
    Το άσυλο μπορεί να αρθεί σε πολλές περιπτώσεις και σίγουρα αυτό είναι το σωστό... από μόνο του όμως δεν μπορεί να υποθάλψει τους διάφορους που το εκμεταλλέυονται!!! Κάποιοι αποφασίζουν για το πότε θα αρθεί και αυτοί θα έπρεπε να λογοδοτούν για τις όποιες παρατυπίες που συμβαίνουν και δεν τις απέτρεψαν!!! Αυτό όμως στο Ελλαδιστάν δεν συμβαίνει...



    Re: ekklish gia to anoigma ths sxolhs.

    Ntk - 25.03.2007, 16:49


    Μετά από 2.5 μήνες τώρα ξαναξύπνησαν μερικοί κι αρχίσαν την παπαρολογία; Και γιατί το ζαλίζετε το θέμα σε αυτό το φόρουμ που το βλέπουν 5 άτομα τα οποία στην τελική γνωρίζονται και ξέρουν τις απόψεις του καθενός; Η Γ.Σ γιατί υπάρχει; Είναι αδύνατο να συμφωνήσουμε σε όλα γιατί ο καθένας βλέπει τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά και δέχεται διαφορετικά ερεθίσματα από το περιβάλλον του... Αν έχετε όρεξη να συζητάτε και να αναλώνεστε κάντε το αλλά να βγαίνει κάποιο συμπέρασμα... Εγώ το μόνο συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι κάποιοι τα βλέπουν πολύ επιφανειακά τα πράγματα και παραείναι συμβιβασμένοι για την ηλικία τους με την σάπια αυτή κοινωνία (για να μην εκφραστώ αλλιώς!!)

    Υ.Γ: Για να μην παρεξηγηθώ, αναφέρομαι κυρίως στον Kid που μας τα έχει ξαναγαμωσκίσει (!!!!!!!) σε ανάλογο τόπικ... Εσύ Θωμά άσε τα πολιτικά και τις μαλακίες και φτιάξε κανά κόμικ γιατί ο λαός το απαιτεί..!!!!!!!!



    Re: ekklish gia to anoigma ths sxolhs.

    Kid - 25.03.2007, 18:10


    Τώρα ανοίχτηκε το τόπικ ΡΕ. Τι ήθελες να κάνω? Ο Κώστας μιλάει με επιχειρήματα, εσύ? :twisted: :twisted: :twisted:



    Re: ekklish gia to anoigma ths sxolhs.

    twin - 25.03.2007, 18:29


    Νομίζω ότι ο φίλος μας ο Kid στηρίζει αυτά που λέει με ορθά επιχειρήματα και δεν του πρέπουν τέτοιοι χαρακτηρισμοί... :shock:

    Εξάλλου συμφωνώ μαζί του :lol:

    Ntk wrote: Είναι αδύνατο να συμφωνήσουμε σε όλα γιατί ο καθένας βλέπει τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά και δέχεται διαφορετικά ερεθίσματα από το περιβάλλον του...

    respect στον Adminionio...

    Όμως αισθάνομαι άσχημα που είναι κλειστή η σχολή τόσο καιρό και θέλω να αποτρέψω ει δυνατόν να συνεχιστεί κι άλλο αυτή η κατάσταση...μήπως δεν τα ξέραμε τα χάλια που έχει η παιδεία και η κοινωνία τόσα χρόνια...τώρα τα μάθαμε?Εγώ όταν δήλωσα την Πληροφορική δεν σκόπευα να περάσω για να γίνονται καταλήψεις.Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα,είναι όμως μια πάρα πολύ καλή σχολή για τα ελληνικά δεδομένα.Από το τίποτα κάτι είναι και το λίγο...

    Δε μ'αρέσει βέβαια η ιδέα ότι συμβιβάζομαι με την πραγματικότητα...όταν όμως βλέπω τι αρχές και τι ιδέες ακούγονται από την πλευρά των "ανατρεπτικών" απελπίζομαι.Δυστυχώς δε νομίζω ότι τα πράγματα διορθώνονται με τη συγκεκριμένη αντίδραση...τώρα έχει δημιουργηθεί αδιέξοδο.Βέβαια τι κάθομαι τώρα και σας πρήζω..αφού αυτά τα έχουν πει πιο σημαντικοί και αξιόλογοι άνθρωποι...

    Τέλος πάντων...θα αφιερωθώ στο νέο κόμικ...να δούμε τι τερατούργημα θα προκύψει... :roll:



    Re: ekklish gia to anoigma ths sxolhs.

    Ntk - 25.03.2007, 19:03


    Kid wrote: Τώρα ανοίχτηκε το τόπικ ΡΕ. Τι ήθελες να κάνω? Ο Κώστας μιλάει με επιχειρήματα, εσύ? :twisted: :twisted: :twisted:

    Δεν σκοπεύω να κάτσω να αναλωθώ άλλο στο θέμα αυτό, με έχει κουράσει... Την άποψή μου και τα επιχειρήματά μου τα έχω καταθέσει επανειλημμένα...



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum Remalia

    Efimerida tis F.A.K. - gepostet von Soptep am Samstag 05.05.2007
    Gutsy Live Dvd - gepostet von twin am Sonntag 18.11.2007
    Apokries + Karnavali - gepostet von verginsteel am Sonntag 18.02.2007
    H Remalia Forum Inc. paroysiazei...ta remalia!!! - gepostet von SyBeRiA am Sonntag 21.01.2007
    1 xronos remalia! - gepostet von nakmax am Sonntag 02.09.2007



    Ähnliche Beiträge wie "ekklish gia to anoigma ths sxolhs."

    Gia na ma8ainoun oi palioi kai na 8imountai oi kainourioi!!! - Karvouniaris (Samstag 21.07.2007)
    Milontas gia trixes... - Ntk (Mittwoch 29.08.2007)
    Parapona gia mikrotsoutsounies! - Karafotonios (Freitag 08.02.2008)
    GIA ENA KRATOS DIKAIOY - savvas (Montag 25.07.2005)
    To Anekdoto Ths Hmeras - anna (Samstag 30.07.2005)
    Apories ths zwis - Karvouniaris (Montag 26.11.2007)
    Themata Sxolhs - psolid_snake (Montag 24.09.2007)
    Mikrotsoutsounies (gia akoma mia fora!) - Ntk (Montag 28.01.2008)
    1o post gia to 2008 - Karvouniaris (Montag 31.12.2007)
    Tainies gia Computerades - Ntk (Sonntag 27.01.2008)