Neslihan Demir (voleybol oyuncusu)

Untitled
Verfügbare Informationen zu "Neslihan Demir (voleybol oyuncusu)"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: KüBrA - oznur - ts-hakan-ts
  • Forenurl: Klick
  • aus dem Unterforum: Diğer
  • Antworten: 6
  • Forum gestartet am: Donnerstag 07.12.2006
  • Sprache: türkisch
  • Link zum Originaltopic: Neslihan Demir (voleybol oyuncusu)
  • Letzte Antwort: vor 17 Jahren, 1 Monat, 2 Tagen, 10 Stunden, 28 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Neslihan Demir (voleybol oyuncusu)"

    Re: Neslihan Demir (voleybol oyuncusu)

    KüBrA - 18.03.2007, 13:01

    Neslihan Demir (voleybol oyuncusu)
    Ceviri:

    Volleyrosa.net’in Profiles (Portreler) kosesinin uluslararasi bolumunde, bugun sizi son birkac yildir vuruslarinin gucu ve farkli smac (hucum) stillerine yatkinligiyla goze carpan bir oyuncuyu tanimaya davet ediyoruz. Bu sene ilk kez dogdugu ulke disinda bir takima, Ispanya’da Tenerife’ye transfer olan, Turk milli takiminin yildizi Neslihan Demir’den soz ediyoruz. Iyi okumalar!



    Neslihan Demir 9 Aralik 1983’te Eskisehir’de (Turkiye) dogdu. Henuz daha cok kucukken Istanbul’a gelen Neslihan, kisa zamanda milli takimda ve uluslararasi arenadaki ilk adimlarini attigi donemde Turkiye liginin unlu takimlarindan Gunes Sigorta’ya transfer oldu. Daha 18’inde bile degilken 2000’de, A milli takimda kendine yer bulan Neslihan, son 3 yildir kesinlikle, kariyerindeki en buyuk sicramalarindan birini yapti. 2003’te Turkiye’nin evsahibi oldugu Avrupa Sampiyonasinda gumus madalyaya uzanirken, gecen sene IECL’nin final-fourunda en skorer oyuncu oldu ve son olarak da dunya sampiyonasinda yine en skorer oyuncu odulunu aldi. Nesli, dunya voleybolunun parlayan yildizlarindan biri. Solak capraz, guclu kolu (tam ceviri: agir eliyle) cok farkli tipte vuruslar yapabilen ve vurus stilini degistirebilen (burada bileginin kivrakligina vurgu yapilmak istenmis, yani farkli acilarda, topu istedigi yere gonderebilen gibi) bir oyuncu oldugu icin karsisina gelen blok icin onu durdurmak oldukca zor oluyor. 2006’da kariyerinde onemli bir yeri olacak bir transfere imza atarak Tenerife’ye transfer oldu ve Logan Tom, Milena Rosner gibi oyuncularla beraber oynama firsatini da yakaladi. Lig oldukca zorlu ama bu kiz,

    –henuz daha sevgilisi Orkun’la yeni evlendi- daha iyisini yapmak icin cok hirsli. Aslinda o henuz Ispanya liginde ilk kez oynuyor ve daha simdiden IECL’de ikinci tura adini yazdirdi.

    Sahanin disina cikacak olursak, Nesli samimi (gosterissiz, sade) ve arkadas canlisi bir kiz, belki ilk tanistiginizda biraz utangac (cekingen) ama her ne olursa olsun cok temiz kalpli (c.n: iyi kalpli, candan vs. gibi) ve nazik biri. Bizimle hatiralarini, gelecege dair projelerini ve ayrica guleryuzlulugunu paylasmayi kabul etti. Bize de sadece ona tesekkur etmek ve en kisa zamanda ozel hayatindan sportif kariyerine kadar butun isteklerinin gerceklesmesini dilemek kaliyor. Turkce dile getirirsek: En iyi Neslihan! (Sitede de aynen boyle yaziyor J




    V.R (volleyrosa) : Bize Turkiye’deki ailen ve cocuklugun hakkinda birseyler soyleyebilir misin?


    N.D (Neslihan Darnel):Ben cok yaramaz bir cocuktum ve aileme az cektirmedim diyebilirimJ



    V.R: Voleybol oynamaya nasil, ne zaman ve niye basladin?


    N.D: Voleybola dogdugum sehir olan Eskisehir’de 1995 yilinda ve bir voleybol antrenorunun, oyuncu taramasi yapmak icin okulumuzu ziyaret ettigi sirada beni de listesine almasiyla basladim.


    V.R: Voleyboldaki ilk zamanlarinla (ya da ilk attigin adimlarla) ilgili neler hatirliyorsun?


    N.D: Cok zayif ve gucsuz bir cocuktum ve herkes bana ‘umutsuz vaka’ gozuyle bakiyordu hatta ailem bile voleybolcu olabilecegime inanmiyordu, sadece antrenorum daima benim cok iyi bir voleybolcu olacagima inanirdi.


    V.R: Kariyerinde en buyuk (en guclu) etkiyi yapan kimdi?


    N.D: Beni ilk kesfeden ve ilk antrenorum olan SAHIN CATMAN ve ilk profesyonel kariyerimdeki antrenorum olan ADNAN KISTAK.


    V.R: Voleybolculugunu gelistirip ilerletmen konusunda en cok kimler (takim arkadasi ya da antrenor) sana yardimci oldu ve nasil?


    N.D : Ilk antrenorlerim diyebilirim. Oncelikle Sahin Catman, beni Istanbul’a getirdi ve onu takiben profesyonel kariyerimdeki ilk antrenorum Adnan Kistak hem bana cok buyuk bir ozguven verdi hem de maclarda cok fazla kredi verdi soyle ki o zamanlar oynarken ne kadar hata yaparsam yapayim onemli degildi.


    V.R: Profesyonel kariyerindeki en onemli takim Istanbul’daki VakifBank’ti ve klubunle bircok basari elde ettin. Vakifbank’ta oynadigin sure icerisinde kariyerindeki en onemli basarilar neydi?


    N.D: Gunes Sigorta benim profesyonel yasamimda ilk kez Turkiye Lig sampiyonlugu kazandigim kulup, ayni zamanda ilk transfer oldugum yil Sampiyonlar Ligi’nde oynamama ragmen, o sene CL’de hem “En Skorer” hem de “En iyi servisci” odulunu kazanmistim. Ve yine daha sonra Sampiyonlar Ligi’nde final-four oynama sansini yakalayip dortlu finallerde “En skorer” oyuncu oldum.


    V.R: Bize milli takimdaki ilk adimlarindan bahsedebilir misin (once genc milli, sonra A milli)?


    N.D: Ilk kez katilisim U15 (15-yasalti) kategorisindeydi, A milli takima ise 16 yasinda secildim.


    V.R: Milli takim formasini giyerken neler hissediyorsun?


    N.D: Tek kelimeyle ozetlersem: Gurur duyuyorum!


    V.R: Bize 2003’teki Avrupa Sampiyonasi’nda kazandiginiz gumus madalyadan biraz bahseder misin? Sen, o takimda ilk altida yer alan en genc oyuncuydun ama ayni zamanda ozellikle son maclarda takimin en onemli oyuncusu haline gelmistin…


    N.D: O sene, Turk voleybolu ve Turkiye’deki tum kadin voleybolcular icin bir donum noktasi oldu. O zamanlar icin gercekten Turk voleybolunda ulasilmasi imkansiz gibi gorunen birseyi basarmistik. Ve eger bu basarinin icinde onemli bir paya sahip oldugum dusunuluyorsa, bundan gurur duymaktan baska ne yapabilirim.


    V.R: Istanbul’daki son sezonunu nasil degerlendiriyorsun? Sampiyonlugu kacirmaniza sebep olan neydi?


    N.D: Sampiyonlar Ligi’ne cok fazla konsantre olmustuk ve sonucta final-foura da kalmayi basardik. Bu basari, tum takimin ligdeki konsantrasyonunu kaybetmesine sebep oldu. Kendi acimdan bakarsam, (buyuk olasilikla ust uste oynadigim agir maclar yuzunden) final-fourdan bir hafta sonra sakatlandim ve ligin sonuna kadar da %100 performansima ulasamadim.


    V.R: Son Dunya Sampiyonasi’ndan soz edersek, Turk milli takiminin ve kendinin turnuvadaki performansini nasil degerlendiriyorsun?


    N.D: Bizim Dunya Sampiyonasi’na ilk katilisimizdi ve Turkiye icin buyuk bir deneyim oldu. Ilk 12ye girmis olmamizin bir basari oldugunu dusunuyorum ama eger bu tarz buyuk turnuvalarda daha fazla tecrubemiz olsaydi, bundan cok daha iyisini yapabilirdik. Bana gelince, takim arkadaslarim sayesinde muthis bir unvana (odule) sahip oldum, cok mutluyum ve bundan gurur duyuyorum. Bir sonraki dunya sampiyonasinda ise kendi acimdan bakarsam geldigim noktayi koruyacagim ama Turkiye siralamada cok daha yukarilarda yer alacak. Insallah (guluyor)


    V.R: Gecen sene cok onemli iki odulun sahibi oldun: IECL final-four En iyi Skorer oyuncu, Dunya Sampiyonasi’nda En Skorer Oyuncu. Bu degerli odulleri almani neye bagliyorsun?


    N.D: Bilmiyorum, takim arkadaslarim sayesinde!


    V.R: Neden Turkiye’den ayrilmaya karar verdin?

    N.D: Bir Avrupa takiminda oynamanin nasil olacagini tecrube etmek (ulkemden farkli bir yerde oynamanin nasil oldugunu gormek) istedim.


    V.R: Tenerife’nin disinda baska kluplerden daha ilginc teklifler aldin mi? Niye Tenerife’yi sectin?


    N.D: Aslinda cok fazla teklif aldim ve Tenerife’nin sundugu teklif de en yuksegi degildi. Niye Tenerife’yi sectim? Cunku gecen sene CL’de Tenerife’yle mac yapmak icin deplasmana gittigimizde adayi gercekten cok begenmistim ama daha da onemlisi kulup, cok ciddi ve profesyonel. Ve buradaki atmosferi de cok sevdim. Taraftarlar super, her zaman bizi destekliyorlar, kulup yonetimi surekli bizimle ilgileniyor, sonra hos etkinlikler, guzel hava, iyi teklif, yemekler de cok guzel, insan daha ne isteyebilir ki?


    V.R: Tenerife’nin Ispanya ligindeki ve Sampiyonlar Ligi’ndeki hedefleri neler?


    N.D: Hangi kulvarda olursak olalim ister lig, ister Avrupa kupasi hedefimiz her zaman zirvede yer almak!



    V.R: Turkiye’nin 2007 Avrupa Sampiyonasi’ndaki hedefleri neler olur?


    N.D: Her zaman geldigimiz noktanin daha ilerisine gitmek J


    V.R: Sence Turkiye’nin hala 1. sinif bir takim olamamasinin sebebi ne?


    N.D: Ben bir oyuncuyum, bana taktik verirler ve ben de onlari uygulamaya calisirim. Eger bir gun Federasyon yetkilisi olursam o zaman sorunuza cevap verebilirim.(guluyorJ


    V.R: Ispanya ve Turkiye Ligi arasindaki en buyuk fark nedir?


    N.D: Oldukca benzer. Birkac tane cok guclu takim ve digerleri diyebiliriz. Gerci, ben burdaki “digerleri”nin Turkiye’dekilerden biraz daha iyi oldugunu dusunuyorum.



    V.R: Sahanin disinda kendini nasil tanimlarsin? Bos zamanlarini nasil geciriyorsun?


    N.D: Cok hareketli ve neseli biriyimdir, bircok kisi buna inanamiyor ama aslinda oyleyim. Utangacligimi ustumden atabildigim surece, aslinda gercekten cok arkadas canlisi biriyimdir J

    Ve tum bos zamanimi esimle ve (labrador cinsi, cikolata renkli) kopegim Browny ile gecirmeyi cok seviyorum.


    V.R: Takimdan en cok kimlerle kendini yakin hissediyorsun (yakin arkadas olarak goruyorsun?) Niye?


    N.D: Aslinda hicbir zaman boyle bir ayrim yapmam yani tum takim arkadaslarimla iyi arkadas olmak isterim. Ama Tenerife’de kader, takimda Ispanyolca bilmeyen sadece iki kisiyi yani beni ve Milena Rosner’i ayni odada bulusturduJ

    Ama acikcasi bayagi egleniyoruz J



    V.R: Eger, simdiki takim arkadaslarin ve antrenorun disinda bir takim arkadasi ya da antrenor secebilme sansin olsaydi kimleri secerdin?


    N.D: Eger mumkunse herkesi! J



    V.R: Kariyerin icin gelecek planlarin neler, hayalinde neler var?



    N.D: Su anda Tenerife’yle 4 yillik bir kontratim var, o yuzden bu sure icerisinde en azindan bir kere Tenerife’yle Sampiyonlar Ligi sampiyonu olmak istiyorum. Bakalim, hep beraber gorecegiz J



    V.R: Italya Ligi’nde oynamak ister misin? Favori takimlarin var mi?



    N.D: Italya’da Serie A’da oynamak her ne kadar her voleybolcunun en buyuk hayali ve hedefi olarak gorunse de, su anda Tenerife’de cok mutluyum. Kontratim bittiginde neler olacagini hep beraber gorecegiz. Su anki takimim Tenerife ve eski klubum Vakifbank Gunes Sigorta disinda favori takimlarima gelince, Italya’dan Pesaro ve Bergamo’nun oynadiklari voleybola gercekten hep buyuk bir saygi duymusumdur.



    V.R: Ailenden ve evinden cok uzaklarda oynamak zor mu? Evine ve ailene olan ozlemini azaltmak icin neler yapiyorsun?



    N.D: Tabi ki evimden ve ailemden uzaklarda oynamak kolay degil. Teknolojiye, internete, kameralara, telefonlara vs. sukurler olsun, sayelerinde ev hasretim biraz hafifliyor.



    V.R: Ozel hayatinla ilgili bizimle paylasmak istedigin ileriye donuk bir hayalin ya da projen var mi?



    N.D: Dogru oldugunu dusundugum bir zamanda cocuk sahibi olmak istiyorum!



    Çeviri: Melis Tuncel




    Bu arada Neslihan gecen yaz dünya evine girdi ve labrodor cinsi cikolata renkli birde köpegi var adida Brownly!



    Re: Neslihan Demir (voleybol oyuncusu)

    oznur - 19.03.2007, 10:47


    geçen gün röportajını izlemiştim :wink:



    Re: Neslihan Demir (voleybol oyuncusu)

    ts-hakan-ts - 19.03.2007, 18:11

    süper
    süper birsey türkiyenin gururu



    Re: Neslihan Demir (voleybol oyuncusu)

    KüBrA - 20.03.2007, 20:01


    ben biraz kizdim bu Neslihana..niye Türkiyeden cikti ki???



    Re: Neslihan Demir (voleybol oyuncusu)

    ts-hakan-ts - 23.03.2007, 14:33

    oo
    bu islerde akil lazim

    1.para
    2.avrupa(kendini daha iyi göserir ve daha iyi yerle yükselirsin
    3.ne güzel avrupada en azinda bu var deriz demi ama



    Re: Neslihan Demir (voleybol oyuncusu)

    KüBrA - 24.03.2007, 00:05


    dogru..



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum Untitled

    tesbih - gepostet von oznur am Dienstag 20.02.2007
    SeLam - gepostet von inciboy am Samstag 17.03.2007
    koca kafalar - Asimo - gepostet von komando am Montag 07.05.2007
    serdar ortaç 2007 - GAREZ (süper şarkı) - gepostet von oznur am Samstag 25.08.2007
    Pisman degil - gepostet von ts-hakan-ts am Sonntag 21.01.2007



    Ähnliche Beiträge wie "Neslihan Demir (voleybol oyuncusu)"

    (SUN) Neslihan - Hic Sevmedim (Divx) - alemciler (Montag 05.06.2006)
    Neslihan - Hic Sevmedimki - KAAN (Donnerstag 17.08.2006)
    Neslihan-Adi Oldu Yanlizlik - _Admin_ (Donnerstag 31.08.2006)
    NESLiHaN-Hiç SeVMeDim(2006 Full Albüm) - GöNüL.Dostu (Donnerstag 02.11.2006)
    Neslihan - Araz - ermanbaba (Freitag 10.11.2006)
    Ayın oyuncusu - FaTaLMaSTeR (Mittwoch 10.01.2007)