Kypello

Remalia
Verfügbare Informationen zu "Kypello"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: Karvouniaris
  • Forum: Remalia
  • Forenbeschreibung: Official forum of Remalia (Ntk & Friends)
  • aus dem Unterforum: Αθλητικά
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Samstag 02.09.2006
  • Sprache: englisch
  • Link zum Originaltopic: Kypello
  • Letzte Antwort: vor 17 Jahren, 1 Monat, 10 Tagen, 5 Stunden, 58 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Kypello"

    Re: Kypello

    Karvouniaris - 16.03.2007, 07:28

    Kypello
    Σχετικά Links

    * Κύπελλο Ελλάδας - Λάρισα, ΠΑΣ Γιάννινα
    ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

    H προϊστορία και οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια στο ποδόσφαιρο, ωστόσο μας δίνουν πάντα ένα στίγμα στο οποίο μπορούμε να βασιστούμε έτσι ώστε να προβλέψουμε το μέλλον.

    Kλασικό παράδειγμα αποτελούν οι επιδόσεις της Λάρισας στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οποτε η ΑΕΛ επικρατεί στον εντός έδρας ημιτελικό παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό ενώ αντίθετα όταν δεν τα καταφέρνει μένει έξω από τη μεγάλη γιορτή. Αρα, οι Λαρισαίοι φίλαθλοι δικαιούνται να ονειρεύονται τον τελικό, αφού, εκτός των άλλων, έχουν και τους αριθμούς μαζί τους.

    Ευθύς αμέσως εξηγούμαστε με γεγονότα.

    Περίοδος 1981-82: Η ΑΕΛ φτάνει για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του Κυπέλλου και αντιμετωπίζει την Κόρινθο. Στο πρώτο παιχνίδι οι Λαρισαίοι ηττήθηκαν με 1-0 εκτός έδρας αλλά στη ρεβάνς του Αλκαζάρ επικράτησε με 3-1 και προκρίθηκε στον τελικό. Σκόραραν για τους γηπεδούχους οι Κούτας, Παραφέστας και Μαλουμίδης.

    Περίοδος 1983-84: Η ΑΕΛ δίνει και πάλι δυναμικό παρόν στο Κύπελλο. Στα ημιτελικά καλείται να αντιμετωπίσει τον Ηρακλή και τα καταφέρνει να προκριθεί αφού κρατά και στα δύο παιχνίδια την εστία της ανέπαφη. Στον πρώτο αγώνα του Αλκαζάρ, η ΑΕΛ επικρατεί 1-0 με γκολ του Γκαλίτσιου και στη ρεβάνς του Καυτατζογλείου παίρνει ισοπαλία 0-0.

    Περίοδος 1984-85: Στη Λάρισα αρχίζει να δημιουργείται η μεγάλη ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα του 1988. Τα προεόρτια εκείνης της μεγάλης διάκρισης έγιναν το 1985 με την κατάκτηση του Κυπέλλου, το οποίο ήταν το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της βασίλισσας του κάμπου. Στα ημιτελικά η ΑΕΛ κάνει επίδειξη δύναμης και διαλύει τον Λεβαδειακό. Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στη Λειβαδιά η Λάρισα νίκησε 2-0 (σκόραραν Κολομητρούσης και Βαλαώρας) και στη ρεβάνς του Αλκαζάρ συνέτριψε τον αντίπαλό της με 5-0. Τα γκολ των Λαρισαίων πέτυχαν οι Κμίετζικ (2), Βουτυρίτσας, Ανταμτσικ, Ζιώγας.

    Περίοδος 1987-88: Ο κάμπος φλέγεται από την επιθυμία των Λαρισαίων φιλάθλων για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όμως και στο Κύπελλο η ΑΕΛ έφτασε μακριά. Όμως έπεσε πάνω στον κακό της δαίμονα στο θεσμό που δεν είναι άλλος από τον Παναθηναϊκό. Η Λάρισα ηττήθηκε με 1-0 στον Ολυμπιακό Στάδιο και με 3-1 στη ρεβάνς του Αλκαζάρ. Το μοναδικό γκολ των Θεσσαλών στη σειρά πέτυχε ο Αλεξούλης. Πάντως στο τέλος της χρονιάς η ΑΕΛ πανηγύρισε το πρωτάθλημα, οπότε ο αποκλεισμός δεν πείραξε κανέναν.

    Περίοδος 1988-89: Άλλος ένας ημιτελικός για τη Λάρισα μέσα στην ένδοξη της δεκαετίας του 80. Όμως ο Πανιώνιος αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο στην προσπάθεια της ΑΕΛ να προκριθεί σε έναν ακόμη τελικό. Οι Νεοσμυρνιώτες πήραν το εισιτήριο με νίκη στο πρώτο παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη (2-0) και ισοπαλία στο Αλκαζάρ (0-0).

    Συμπέρασμα: Οποτε η Λάρισα νικά στον εντός έδρας ημιτελικό, πανηγυρίζει την πρόκρισή της στον τελικό. Στην αντίθετη περίπτωση, μένει εκτός νυμφώνος.



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum Remalia

    Efimerida tis F.A.K. - gepostet von Soptep am Samstag 05.05.2007
    ... - gepostet von Karvouniaris am Mittwoch 04.04.2007
    Metallica Live in Terra Vibe - gepostet von Karvouniaris am Freitag 16.02.2007
    Fresh Remali member - gepostet von neo am Montag 11.12.2006
    Greek Cult Music - gepostet von Ntk am Montag 16.07.2007
    Mia fora kai enan kairo (Sxoliasmos kai axrhsta posts)... - gepostet von nakmax am Montag 19.11.2007



    Ähnliche Beiträge wie "Kypello"