Türkiye’nin en lüks otelini yapıyor

Politikum - Forum
Verfügbare Informationen zu "Türkiye’nin en lüks otelini yapıyor"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: Webmaster
  • Forum: Politikum - Forum
  • Forenbeschreibung: türkisches Politikforum
  • aus dem Unterforum: Weltwirtschaft und die internationalen Märkte
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Dienstag 06.03.2007
  • Sprache: deutsch
  • Link zum Originaltopic: Türkiye’nin en lüks otelini yapıyor
  • Letzte Antwort: vor 17 Jahren, 1 Monat, 19 Tagen, 21 Stunden, 40 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Türkiye’nin en lüks otelini yapıyor"

    Re: Türkiye’nin en lüks otelini yapıyor

    Webmaster - 06.03.2007, 18:46

    Türkiye’nin en lüks otelini yapıyor
    Türkiye’nin en lüks otelini yapıyor
    Erdoğan'ı Rolls Royce’unda bir saat bekleyen Rus milyarder İsmailov, eşi olmayan bir otel kuracak

    06.03.2007 12:13

    Başbakan Erdoğan"ı arabasında bir saat bekleyen Rus milyarder Telman İsmailov, Kundu"da Türkiye"de eşi olmayan bir otel kuruyor. İsmailov"un 200 milyon doların üzerinde yatırım yapacağı otelde Akdeniz, Kızıldeniz, Pasifik ve Karayipler"den esinlenen bölüm
    06 Mart 2007 Salı 07:57
    Önceki gün Antalya"da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için 1.5 milyon dolarlık Rolls Royce arabasında bir saat bekleyen Azeri asıllı Rus milyarder Telman İsmailov, Kundu"da Türkiye"de örneği olmayan bir otel kuruyor. Erdoğan"ı projesini anlatmak için otel inşaatına davet eden İsmailov, Safisa İstanbul & İstanbul Palace adı verilen otel için 200 milyon doların üzerinde yatırım yapacak.

    Altın kullanılacak
    MNG Holding"in Topkapı Palace Oteli"nin yanındaki arsayı satın alan İsmailov"un otelinin mimarisinde Beylerbeyi ve Çırağan Sarayı gibi İstanbul"un tarihi binalarından esinlenildi. 600 odalı otelde 18 ayrı dekorasyona sahip oda tipi olacak.

    Akdeniz, Kızıldeniz, Pasifik ve Karayipler"deki denizlerin benzeri özel havuzlar yapılacak otelde, bu bölümlere dev akvaryumlar yerleştirilecek. Akvaryumların içine de aralarında köpekbalığı da dahil bu denizlerdeki balıklardan örnekler konulacak.

    İçinde çok özel Türk hamamları, saunaların da yer aldığı 7 bin 200 metrekarelik SPA"sı ile Türkiye"nin en büyük SPA"sını bünyesinde bulunduracak olan otelde, havuzların dibinde de akvaryum bulunacak. Hamam gibi bazı bölümlerde metal aksamların bazıları altın olacak.

    İsmailov"un yaptığı otelin Dubai"deki Burj El Arab oteli gibi farklı bir tarzda olacağını söyleyen MNG Holding"in patronu Mehmet Nazif Günal, “İsmailov, burada mükemmel ve Türkiye"de eşi olmayan bir otel yapıyor. Bu yatırım Türk turizmi açısından da faydalı olacak. Yatırım, bölgenin değerini artıracak. Başbakan"a da bunu anlatmak istedi. Ortada sır falan yok. Başbakan da yabancı yatırımcılara önem verdiği için geldi, inşaatı gezdi” dedi.

    Hedef zengin Ruslar
    İsmailov"un bu yatırıma çok önem verdiğini kaydeden Günal, otelin özellikle milyarder Ruslar"a hizmet vereceğini anlattı.

    İsmailov"un otelin arsasını satın aldığını, tahsis kullanmadığını, bunun da Türkiye"de yatırım yapmaya verdiği önemi gösterdiğini vurgulayan Günal, “Dünyada İsmailov gibi 50 işadamı yok. Gayrimenkul ve petrol işi var. Lukoil"in ortağı. Sadece Moskova"da kira aldığı 2 milyon metrekare mülkü var. Bugün otel yapıyor. Yarın aklına eser çok daha büyük bir yatırım yapar. Otellerimiz yan yana olduğu için dostluk kurduk. Bu projeye çok güveniyor” diye konuştu.

    İsmailov"un sık sık Antalya"ya geldiğini de vurgulayan Günal, “Amacı Dubai"deki yelken otel gibi özel bir otel kurmak. Her detayla bizzat ilgileniyor” dedi.

    50 dakikalık konser için 2.1 milyon dolar ödedi
    Telman İsmailov, geçen yıl ilginç doğumgünü davetiyle gündeme gelmişti. 2004 yılında doğumgünü için Türkiye"den İbrahim Tatlıses ve Sibel Can"ı çağıran Azeri asıllı işadamı, geçen yıl da 2.1 milyon dolar verip ünlü sanatçı Jennifer Lopez"i getirtmişti.

    Lopez, Moskova"da Praga adlı restoran ile birçok mağaza ve otelin sahibi olan İsmailov"un 50. doğum gününde 50 dakikalık konser verdi. O dönemde Pravda gazetesinde yer alan habere göre, sanatçı 50 dakikalık konser için 1.5 milyon dolara anlaştı. Ancak sahneye çıkması 1.5 saat gecikince, her yarım saat için ek 200"er bin dolar aldı. Böylece ödeme 2.1 milyon dolara çıktı. Haberde, “Şarkılarını söyledikten sonra VIP masasına konuk edilen Lopez"e, İsmailov, pırlantalarla süslü altın bir mikrofon hediye etti” denildi.

    Necla Dalan/Vatan



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum Politikum - Forum

    New Turkish MBT - gepostet von Morpheus am Dienstag 20.03.2007



    Ähnliche Beiträge wie "Türkiye’nin en lüks otelini yapıyor"

    Çin dev adımlarla büyüyor - MC-Ömer (Freitag 12.01.2007)
    Ost-Emnet (407|305) - dead_bullet (Sonntag 20.05.2007)
    yardımcı olurmusunuz:( - Anonymous (Samstag 01.04.2006)
    Nişan oyunları - Anonymous (Dienstag 22.08.2006)
    Bu Resim 2-3 metre fark eder çok ilginç resim bakın - _Krou_ (Donnerstag 13.04.2006)
    ..::Hababam Sınıfı Sın&a - islamboard (Sonntag 08.01.2006)
    Adelung -> village du capitaine (611|305) - Damo (Mittwoch 21.06.2006)
    Türkeı :-) - Flo (Sonntag 16.04.2006)
    yeldanın resimleri - usagi (Sonntag 23.04.2006)
    ..::..kurtlar vadisi-ırak [fragmanları]..: - islamboard (Sonntag 08.01.2006)