Neslaganje sudije i tuzioca oko Miloseviceve optuznice

Serbian Hip-Hop
Verfügbare Informationen zu "Neslaganje sudije i tuzioca oko Miloseviceve optuznice"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: vojvodinac - white nigga - MiXeR
  • Forum: Serbian Hip-Hop
  • aus dem Unterforum: Forum je na Novi Server www.becka-sekta.net
  • Antworten: 3
  • Forum gestartet am: Dienstag 17.08.2004
  • Sprache: serbisch
  • Link zum Originaltopic: Neslaganje sudije i tuzioca oko Miloseviceve optuznice
  • Letzte Antwort: vor 18 Jahren, 8 Monaten, 1 Tag, 16 Stunden, 22 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Neslaganje sudije i tuzioca oko Miloseviceve optuznice"

    Re: Neslaganje sudije i tuzioca oko Miloseviceve optuznice

    vojvodinac - 26.08.2005, 01:28

    Neslaganje sudije i tuzioca oko Miloseviceve optuznice
    Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj potvrdio je danas pred Haškim tribunalom da bi u Veliku Srbiju za koju se zalaže ušle cela BiH i veći deo Hrvatske, ali je istakao da to ne bi podrazumevalo progon muslimana i Hrvata. Tokom Šešeljevog iskaza o konceptu Velike Srbije na suđenju Slobodanu Miloševiću, došlo je do rasprave o tome da li je osnovana teza Tužilaštva da je Milošević pokušao da stvori Veliku Srbiju. Tužilac Džefri Najs (Geoffrey Nice) tvrdio je da to nije osnovna teza optužbe, na čuđenje sudija Patrika Robinsona (Patrick) i O Gon Kvona (O-gon Kwon), koji su smatrali suprotno, potkrepljujući to citatima iz raznih dokumenata same optužbe u kojima se Velika Srbija pominjala kao Miloševićev ratni cilj. Predsedavajući sudija Robinson je kazao da je „jasno” da je stvaranje Velike Srbije bilo temelj Najsovog slučaja protiv Miloševića i da je upravo zbog toga objedinjeno suđenje po optužnicama za zločine u Hrvatskoj i na Kosovu i genocid u BiH. Dodao je da je „iznenađen” suprotnom tvrdnjom tužioca. Najs je tvrdio da je osnovna teza optužbe da je Milošević pokušao da nasiljem ostvari ideju „svi Srbi u jednoj državi”, pri čemu nije pominjao, niti se oslanjao na istorijski koncept Velike Srbije, ali je koristio ekstremne nacionaliste poput Šešelja koji su ga zagovarali.
    Po Najsu, to su, međutim, bili praktično isti ciljevi, budući da su se granice zamišljene srpske države poklapale na liniji Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica. Na pitanje sudije Robinsona da li je Tužilaštvo promenilo svoj temeljni stav, Najs je odgovorio negativno, navodeći da su Veliku Srbiju kao Miloševićev cilj pominjali svedoci optužbe, ali ne i tužioci. Ljutito reagujući, Milošević je zatražio da mu Najs kaže za šta ga zapravo optužuje, uz opasku da ni sam tužilac „ne razume šta govori”.

    „U svom pristupu, gospodin Najs činjenicu da su svi Srbi živeli u jednoj državi, u Jugoslaviji, koju sam nastojao da očuvam, izjednačava sa Velikom Srbijom... Ja ne razumem šta mi stavlja na teret - da li postojanje Jugoslavije u kojoj su 70 godina živeli svi Srbi, svi Hrvati i svi slovenski muslimani”, rekao je optuženi. Sudija Robinson je na to upozorio Miloševića da ne omalovažava tužioca koji, kako je rekao, „pomaže da se shvate osnove optužbi”. „Da, posle tri godine da shvatite osnovu optužbe”, prokomentarisao je optuženi. Svedok Šešelj je u današnjem iskazu izjavio da bi „poginuo za Veliku Srbiju” u kojoj bi bile „sve srpske zemlje”, tj. „teritorije gde se govori srpskim jezikom”. Pošto ga je sudija Ijen Bonomi pozvao da precizira koje su to teritorije, Šešelj je rekao „cela Srbija, cela Crna Gora, cela BiH i skoro cela Hrvatska, osim tri županije - zagrebačke, varaždinske i križevačke”. „Koncept Velike Srbije se, želim da naglasim, nikako ne može identifikovati sa progonom muslimanskog i hrvatskog naroda. U programu Srpskog četničkog pokreta mi smo uvek naglašavali bratsko jedinstvo Srba-katolika, Srba-muslimana, Srba-protestanata, Srba-ateista. Ne može se politika etničkog čišćenja identifikovati sa Velikom Srbijom”, naznačio je svedok. On je kazao i da su „Hrvati u ogromnoj većini - Srbi katolici” i da su „svi muslimani u BiH i Raškoj oblasti - Srbi muslimani”. Na Miloševićevu sugestiju, Šešelj je negirao navod optužnice da su „veliki delovi Hrvatske” 1991. bili okupirani, tvrdeći da je JNA tada bila jedina legalna oružana sila u SFRJ koja je još postojala, a da Srbi u Hrvatskoj nisu mogli da okupiraju zemlju na kojoj su vekovima živeli. Šešelj, koji je i sam optužen za zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, nastavlja svedočenje na suđenju Miloševiću. (RTS)



    Re: Neslaganje sudije i tuzioca oko Miloseviceve optuznice

    white nigga - 26.08.2005, 11:08


    i kad pomislim sta ce mi biti profesija :roll:



    Re: Neslaganje sudije i tuzioca oko Miloseviceve optuznice

    MiXeR - 26.08.2005, 12:10


    U jbt ovaj 4um pocinje da mi lici na Dnevnik na RTS-u :lol:



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum Serbian Hip-Hop



    Ähnliche Beiträge wie "Neslaganje sudije i tuzioca oko Miloseviceve optuznice"

    Pomoc oko slika - Taurus (Donnerstag 07.10.2004)
    Pomoc oko Ftp servera - adinsn (Mittwoch 05.09.2007)
    Pomoc oko snimanja! - RsF_Teski_Cetnik (Samstag 19.02.2005)
    Koliko se dugo treba truditi oko voljene osobe? - ELLE (Dienstag 02.01.2007)
    Diskusije oko Battle - vojvodinac (Dienstag 26.10.2004)