Karadzic na rucku u Beogradu?

www.Brcko.co.sr
Verfügbare Informationen zu "Karadzic na rucku u Beogradu?"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: cevapusa
  • Forum: www.Brcko.co.sr
  • Forenbeschreibung: Dođite da se družimo!
  • aus dem Unterforum: Novosti - Новости
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Sonntag 05.12.2004
  • Sprache: serbisch
  • Link zum Originaltopic: Karadzic na rucku u Beogradu?
  • Letzte Antwort: vor 18 Jahren, 11 Monaten, 18 Tagen, 16 Stunden, 33 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Karadzic na rucku u Beogradu?"

    Re: Karadzic na rucku u Beogradu?

    cevapusa - 10.05.2005, 13:36

    Karadzic na rucku u Beogradu?
    Radovan Karadžić, bivši lider bosanskih Srba i možda najtraženiji čovek u Evropi, proteklih nedelja najmanje je dvaput viđen na Balkanu, piše londonski „Gardijan“. Kako se navodi, najtraženiji haški optuženik primećen je dva puta: jednom sa suprugom, a drugi put s bratom, navodno povodom očekivane smrti majke Jovanke i dogovora za njenu sahranu.

    Iz pouzdanih izvora „Gardijan“ saznaje da se Karadžić viđa retko i da su informacije o tome ovoga puta neuobičajeno pouzdane. Iz istih izvora se saznaje da su te informacije tako osetljive da nisu mogle da budu prenete obaveštajnim ili bezbednosnim službama na Balkanu zbog iskustva iz prošlosti kada su ti podaci, dati oficirima NATO u Bosni, procurili ili na osnovu njih nije ništa preduzeto.

    Haški islednici su zaključili da srpska vlada, koja odnedavno izručuje osumnjičene s visokim činom Haškom tribunalu, sada ima najviše izgleda da uhapsi Karadžića, koji se nalazi u bekstvu već devet godina. „Nikome ništa nije rečeno osim Srbima. Ni u koga ne možete imati poverenje“, izjavio je jedan islednik koji učestvuje u lovu na Karadžića.

    Znajući već nekoliko nedelja da je Karadžićeva majka na samrti, islednici su diskretno intenzivirali lov na njenog sina, koristeći usluge lokalnih doušnika, vrbovanih godinama u srpskim regionima Bosne. Karadžić je, kako se saznaje, viđen kako ruča sa suprugom Ljiljanom u restoranu na jugoistoku Bosne 14. aprila. Na sebi je imao odelo i izgledao je kao čovek koga smo viđali na TV ekranima za vreme građanskog rata u Bosni sredinom devedesetih.

    Nedelju dana kasnije, viđen je ponovo u Beogradu s bratom Lukom. Pretpostavlja se da se susreti s članovima porodice i strogo odelo koje je imao na sebi dovode u vezu s majčinom bolešću i pripremama za njenu sahranu, koja je obavljena u subotu u Nikšiću. Nije se očekivalo da će Karadžić rizikovati da dođe na sahranu, pa na njoj nije ni viđen među nekoliko stotina ljudi, od kojih su neki bili u majicama s natpisom „Srpski junak“.

    Karla del Ponte, glavni tužilac Tribunala u Holandiji, donela je prošle nedelje riskantnu odluku da informacije o Karadžiću prenese Beogradu. Iz obaveštenih izvora se saznaje: „Ne možemo da se približimo Karadžićevoj kući. Bili bismo ubijeni. Ali oni (Srbi i Crnogorci) moraju sve to da nadziru. Ovo je odlična prilika da ispune svoju obavezu. Ako to ne učine, znaćemo da ne misle ozbiljno. To je ozbiljan test.“

    „Gardijan“ dalje navodi da, pored desetak timova islednika koji rade na slučajevima na Balkanu, Karla del Ponte ima trojicu „mobilnih“ detektiva ili obaveštajaca, koji pokušavaju da prate kretanje traženih begunaca, među kojima su najznačajniji Karadžić, general Mladić i hrvatski general Ante Gotovina.

    Upućeni službenici iz kancelarije Del Ponteove nisu voljni da prenesu bilo kakvu informaciju o beguncima zapadnoevropskim ili američkim obaveštajcima iz straha da će to osujetiti umesto da potpomogne njihovo hapšenje. Karla del Ponte je izjavila da će, ako Karadžić i Mladić još uvek budu na slobodi do kraja godine, obelodaniti pojedinosti o tome kako su snage NATO u Bosni ometale lov na haške optuženike.

    Portparol Tužilaštva Florans Artman do zaključenja ovog izdanja nije juče bila dostupna.



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum www.Brcko.co.sr

    Ujedinjene srpske zemlje? - gepostet von cevapusa am Montag 06.12.2004
    Izbori 2006 - gepostet von Srb i ja am Samstag 23.09.2006



    Ähnliche Beiträge wie "Karadzic na rucku u Beogradu?"

    sajam erotike u beogradu - Ghost Dog (Dienstag 05.04.2005)
    Sta da pravim rucku ?! - kaktus (Samstag 10.03.2007)
    Karadzic i Mladic nas spas ili propast??? - cevapusa (Dienstag 25.01.2005)
    Kako se krije Radovan Karadzic - cevapusa (Donnerstag 30.06.2005)