Obuka i u Bosni i Hrvatskoj

www.Brcko.co.sr
Verfügbare Informationen zu "Obuka i u Bosni i Hrvatskoj"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: cevapusa
  • Forum: www.Brcko.co.sr
  • Forenbeschreibung: Dođite da se družimo!
  • aus dem Unterforum: Novosti - Новости
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Sonntag 05.12.2004
  • Sprache: serbisch
  • Link zum Originaltopic: Obuka i u Bosni i Hrvatskoj
  • Letzte Antwort: vor 19 Jahren, 4 Monaten, 9 Tagen, 1 Stunde, 42 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Obuka i u Bosni i Hrvatskoj"

    Re: Obuka i u Bosni i Hrvatskoj

    cevapusa - 23.12.2004, 14:42

    Obuka i u Bosni i Hrvatskoj
    Obuka i u Bosni i Hrvatskoj

    BEOGRAD - Albanski separatisti, iz "Nacionalnog pokreta Kosova" - koji je političko krilo OVK - predvideli su i treći fazu oružane borbe za "Veliku Albaniju". Pobedničku fazu paralisanja normalnog delovanja okupatorskih vlasti i "uništavanja i poslednjeg otpora srpskih i makedonskih snaga".

    Borbena dejstva bi se izvodila "u koordinaciji sa oružanim snagama Albanije". Radi konačne realizacije zajedničkog glavnog plana: otvaranja frontova severoistično od sliva reke Bojane do Prespanskog jezera. Nimalo uzgred: most na reci Bojani kod Skadra obnovljen je 27. decembra 2002. godine, uz pomoć oružanih snaga Italije.

    U "Strategiji razarajuće borbe" napravljenoj na bazi američke strategije konflikata niskog intenziteta i priručnika CIA za obuku gerilaca, albanski separatisti posebnu pažnju posvećuju svim fazama oružane borbe.

    Bez ikakvog skrivanja: da se neće mnogo poštovati međunarodne konvencije i norme koliko-toliko civilizovanog ratovanja.

    U odeljku "Opštenarodna borba" ističe se primera radi, da se ne mogu poštovati, po šablonu priznata prava ratovanja na frontu". Pa precizira: "Naši gerilci ne mogu biti tolerantni i humani prema srpskim, crnogorskim i makedonskim okupatorima. Oni će ubijati i ranjene i zarobljene, jer neće moći da ih vode sa sobom."

    Suprotno Ženevskoj konvenciji i međunarodnom ratnom pravu, "Strategija razarajuće borbe" predviđa i angažovanje dece od 12 do 14 godina u izvršavanju određenih zadataka: ubijanju ili zarobljavanju političkih funkcionera, generala, visokih funkcioenra "okupatorskog režima", kao i "izdajnika otaxbine" koji su "na službi kod njih". Sa njihovim angažovanjem radi uništenja i paljenja električnih centrala i instalacija, sistema snabdevanja vodom, industrijskih preduzeća i ostalih objekata koji imaju vojno-ekonomsku važnost za neprijatelja, ali i za stanovništvo.

    Osnovni vid borbenih dejstava koje savetuje NPK je napad. Odbrana se tretira kao privremena, i to samo do kraja druge faze - dok je još moguća "ofanziva neprijatelja". "Napadajte stalno, napadajte odlučno i neprekidno, svim snagama i oružjem, svuda i u svako vreme, sve strukture neprijatelja", savetuje se u "Strategiji". Uz učešće manjih grupa - od pet do 20 osoba, po pravilu - u uslovima ograničene vidljivosti noću.

    Delovanje gerilaca biće koordinirano preko saveta na nivou mahala, sela, opština, gradova, okruga, zona, komandi i "vrhovnog štaba oružanih snaga Narodnog pokreta".

    Obuka šiptarskih gerilaca - prema "Strategiji" NPK - izvodiće se u Albaniji, Bosni, Hrvatskoj, Turskoj, Iranu, Libiji i nekim drugim islamskim zemljama kojima nije po volji režim u Beogradu, šiptarski gerilci će se obučavati na "specijalističkim kursevima od nekoliko dana do nekoliko nedelja". Po posebnom programu: obuka za rušenje eksplozivom mostova, pruga, aerodroma... ilegalni prelazak granice i ubacivanje u pozadinu neprijatelja, u ponašanju u uslovima okupacije, za povezivanje sa odborima, držanje lične dokumentacije, osmišljavanje i objašnjavanje alibija u slučaju hapšenja, čitanje i kretanje po karti, izrada skica objekta koji se osmatraju ili će se napasti, priprema za obaveštajne aktivnosti i gađanje lakim naoružanjem.


    ČETIRI ZONE

    BORBENI raspored obuhvata četiri zone: zonu bezbednosti, zonu glavnog otpora, zonu podrške i pozadinsku zonu. U zoni bezbednosti NPK preporučuje držanje nekoliko patrola, radi zaštite od iznenađenja neprijatelja. Zonu glavnog otpora zaposedaju, po pravilu, snage zadužene za to. Zonu podrške i pozadinsku zonu zaposedaju snage koje nisu angažovane u borbi i zapravo su pripravne za izvođenje protivnapada u slučaju potrebe.

    LAŽNE SVADBE

    GERILCIMA "Strategije" NPK savetuje "korišćenje (za napade) prazničnih povoda, lažnih ceremonijalnih povorki - svadbi, sahrana, demonstracija i slično. NPK računa da bi i to odvlačilo pažnju i slabilo potencijale okupacionih snaga.



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum www.Brcko.co.sr

    Izbori 2006 - gepostet von Srb i ja am Samstag 23.09.2006



    Ähnliche Beiträge wie "Obuka i u Bosni i Hrvatskoj"

    Piramida u Bosni - Fikreta (Freitag 28.10.2005)
    Završen prvi dan snimanja igranog filma "Odmor u Bosni& - Yoda (Mittwoch 13.09.2006)
    Vijesti o piramidama u Bosni - ELLE (Samstag 27.01.2007)