Verfügbare Informationen zu "Baklava"
Qualität des Beitrags: Beteiligte Poster: _Admin_ Forum: Kaan-FM-Forum Forenbeschreibung: Forum aus dem Unterforum: Tatlilar Antworten: 1 Forum gestartet am: Mittwoch 16.08.2006 Sprache: türkisch Link zum Originaltopic: Baklava Letzte Antwort: vor 17 Jahren, 8 Monaten, 7 Tagen, 22 Stunden, 29 Minuten
Alle Beiträge und Antworten zu "Baklava"
Re: Baklava
_Admin_ - 16.08.2006, 21:26Baklava
Malzemeler
3,5 su barda ı şeker
2,5 su barda ı su
1 tatlı kaşı ı limon suyu
1 su barda ı antep fıstı ı
4,5 su barda ı un
1/2 tatlı kaşı ı tuz
1,5 yemek kaşı ı zeytinya ı
2 yumurta
2 su barda ı nişasta
250 gr tereya ı
Şekeri ve 2 su barda ı suyu tencereye koyun, 10 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra ılımaya bırakın. Fıstı ı dövün veya makinede çekin. Di re yanda unu geniş bir kaba eledikten sonra tuzu katın ve karıştırın. Zeytinya ını gezdirip unun ortasını açın yumurtayı kırın. Kalan suyu azar azar una ekleyerek kulak memesi yumuşaklı ında hamur elde edin. Daha sonra hamurun üzerine nemli bez örtüp 10 dakika dinlendirin. Her bezeyi, nişasta serperek yarım milimetre kalınlıkta, çok ince açın. Yufkaların yarısını 35-40 santimetre çapında bir tepsiye döşeyin, üzerine fıstı ı koyun. Kalan yufkaları da aynı şekilde yerleştirin. Yufkaların hepsini dört köşe veya baklava şeklinde kesin. Tereya ını yakmadan ısıtıp hamurların üzerine gezdirin. Orta altı sıcaklıktaki fırında, pembeleşinceye de in yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkardı ınız baklavaları 2-3 dakika bekletin ve daha öneceden hazırladı ınız so uk şurubu dökün ve tatlı şerbeti çekene kadar tepsinin üzerini kapatın.
Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken
Weitere Beiträge aus dem Forum Kaan-FM-Forum
Bayanlarin Sitesi - gepostet von _Admin_ am Donnerstag 08.11.2007
Ähnliche Beiträge wie "Baklava"
Nuss-Schnitte (Baklava) - Lushes Mama (Samstag 29.07.2006)