40dan sonra Cilt güzelligi

Kaan-FM-Forum
Verfügbare Informationen zu "40dan sonra Cilt güzelligi"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: _Admin_
  • Forum: Kaan-FM-Forum
  • Forenbeschreibung: Forum
  • aus dem Unterforum: Bayanlar
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Mittwoch 16.08.2006
  • Sprache: türkisch
  • Link zum Originaltopic: 40dan sonra Cilt güzelligi
  • Letzte Antwort: vor 17 Jahren, 8 Monaten, 13 Tagen, 3 Stunden, 10 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "40dan sonra Cilt güzelligi"

    Re: 40dan sonra Cilt güzelligi

    _Admin_ - 16.08.2006, 20:30

    40dan sonra Cilt güzelligi




    Gıda firması Nestle ile kozmetik üreticisi L’Oreal; cilt, saç ve tırnakları güzelleştirecek ürünler geliştirmek amacıyla bilgilerini birleştirdi.

    İlk ürünlerini, menopozdan sonra cilt yaşlanmasını geciktirmek isteyen 40 yaş üstü kadınlar için yarattılar. Nurtikozmetik hap Fermete, ‘ilk sıkılaştırıcı gıda takviyesi’ sloganıyla Türkiye’de de piyasaya sunuldu. İki devin ortaklığından doğan Inneov firmasının ürünü olan Fermete, kırmızı bir hap.

    İçinde lakto-likopen, soya izoflavonu ve C vitamini bulunuyor. Tek hapta birleşen bu üç silahşörün, cildin sıkılaşmasını sağladığı ve yoğunluğunu artırdığı öne sürülüyor. L’Oreal Fransa Inneov Laboratuvarları Ürün Geliştirme Müdürü Patricia Manissier, ‘Bu haptaki maddeleri doğal yollardan almak için günde 2.5 kilo domates, 4 portakal yemeniz gerekir’ diyor.

    Doğal yollarla beslenip, bu haptaki maddeleri alamaz mıyız?

    - Dengeli ve doğru beslenenler ihtiyaç duydukları maddeleri doğal yolla alabilir. Ancak günümüzde dengeli beslenmek zor. Domatese kırmızı rengini veren likopen, bilimsel çevrelerde kolajeni koruyan güçlü bir antioksidan olarak bilinir. Fakat bağırsak duvarını geçemediği için kana karışamıyor, vücut tarafından kullanılmadan atılıyor. Likopenin bağırsak duvarını geçebilmesi ve vücut tarafından emilebilmesi için lakto-likopen geliştirildi. Bunun için Nestle, dört yıl çalıştı. Bağırsaktan çok kolay geçebilen süt proteinleri, taşıyıcı olarak kullanıldı. Domates ekstresinden elde edilen likopene göre vücut tarafından 10 kat daha kolay emiliyor.

    Yenilen domates miktarı artırılarak aynı etki sağlanabilir mi?

    - Klasik domates ekstresinden elde edilen likopenin yararlılığı sınırlı. Güzellik için gereken günlük likopen için günde 2.5 kilo domates, C vitami için 4 portakal yemek gerekir. Soyayı hiç yemeyenler var. Hapın gözle görülür etkisi 3-6 ayda ortaya çıkıyor. Halbuki 3-6 ay boyunca her gün bu kadar domates, portakal ve soya yemek mümkün değil.

    Hapın formülü nasıl belirlendi?

    - Öncelikle sorundan yola çıktık. Cildin yaşlanmasını inceledik. Sonra da bu süreç üzerinde etkili olabilecek maddeleri. Biliyoruz ki, C vitamini cilt seviyesindeki kolajen sentezini artırıyor ve koruyor. Lakto-likopen de antioksidan. Soya isoflavonlarının ise kimyasal yapısı östrojene benzer. Anti-radikal etkisinin yanında epidermisin yenilenmesini tetikler. Lif dokusunun bozulmasını önler. Özetle üç madde, kana karışarak içeriden cilde derinlemesine etki ediyor. Hem yüz hem de vücutta yaşlanma etkilerini yok ediyor.

    Kremlerin yerini haplar mı alacak?

    - Tüm dünyada gıda takviyeleri tüketiminde artış var. Yine de kremler ile gıda takviyeleri birbirinin yerini tutamaz. Nutrikozmetik ürünler trend olsa da kremlerden vazgeçilemez. Sonuçta birbirlerini tamamlıyorlar.

    Hapınız cildi kaç yıl geriye götürebilir?

    - Herkesin metabolizması dolayısıyla yaşlanma hızı farklı. Yaşamı, güneşten etkilenmesi de. Bu yüzden yıl söylemek mümkün değil. Doğru da değil. Yaşlanma sürecini yavaşlattığı gibi cildin dokusunda, yapısında belli bir düzelme sağladığı kesin.

    Neştere ihtiyaç kalmayacağı günler gelecek mi?

    - Yaşlanmayı tamamen durdurmak söz konusu değil. Eninde sonunda insanlar yaşlanmaya devam edecekler. Bu ürünleri kullananların cildi daha iyi olabilir. Ama eninde sonunda yaşlanır. Yani estetik ameliyatlar yine yapılsa da ihtiyaç duyulmasını geciktirebilirler.

    Piyasada her biri çok iddialı, çok sayıda kozmetik, gençleştirici ürün var. Doğru seçim nasıl yapılabilir?

    - Öncelikle doğru bir tavsiyeyle alınmalı. Ürünle, içindeki etken maddeyle yapılan testlere bakmalı. Örneğin nurtikozmetik maddeler plazmaya karışabiliyor mu? Cilde ulaşabiliyor mu? Bunu gösteren testler var mı? Klinik olarak yapılmış testler var mı? Plaseboyla (boş ilaç) kıyaslayan testler var mı?

    Yeni ürününüz kaç kadın üzerinde denendi?

    - Menopozdaki 80 kadınla araştırma yaptık. 40’ı hapı aldı, diğerleri boş ilaç kullandı. 6 ay süren araştırmayla etkinliği kanıtlandı. Ürün piyasaya verildikten sonra da kullanan 1000 kadının memnuniyetine bakıldı. Pozitif sonuçlar elde ettik.

    Ne zaman kullanmaya başlamalı?

    - Ne zaman ihtiyaç duymaya başlarlarsa... 30 yaşından itibaren kullanılabilir. Haplar kullanılmaya başladıktan üç ay sonra etkileri ortaya çıkıyor. İlk üç ay, yemekle birlikte günde üç tablet almak gerekiyor. İlk etkiler görülmeye başladıktan sonra doz günde iki tablete iniyor. 60 tabletlik kutunun satış fiyatı 54.9 YTL. Sadece yetkili eczanelerde bulunabiliyor.



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum Kaan-FM-Forum



    Ähnliche Beiträge wie "40dan sonra Cilt güzelligi"

    'Yemekten sonra çay ve kahve içmeyin' - aysima_fb (Montag 13.08.2007)
    Arkadaslar üye olduktan sonra lütfen kendinizi tanitiniz - aligunes (Sonntag 10.06.2007)
    Soğuk havalarda saç ve cilt bakım önerileri - aysima_fb (Montag 13.08.2007)
    20 Dakika Sonra - NiceGirl (Freitag 24.06.2005)
    cilt temizliği - aysima_fb (Montag 13.08.2007)
    UZUN ZAMAN SONRA SIZINLE OLMAK ÇOK GÜZEL:) - sivasli_kerem_58 (Sonntag 28.05.2006)
    ÖNCE YATAK SONRA BANYO -- Capssiz -- - capkinadmin (Samstag 02.12.2006)