HEPIMIZIN MAHALESINDE VARDIR 1 FATMA yada AYSE TEYZE

Bizim FM....Burada Bulusalim :-)
Verfügbare Informationen zu "HEPIMIZIN MAHALESINDE VARDIR 1 FATMA yada AYSE TEYZE"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: HÜZÜNGÖZLÜM
  • Forum: Bizim FM....Burada Bulusalim :-)
  • Forenbeschreibung: Radyo
  • aus dem Unterforum: Hikayeler
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Montag 02.01.2006
  • Sprache: türkisch
  • Link zum Originaltopic: HEPIMIZIN MAHALESINDE VARDIR 1 FATMA yada AYSE TEYZE
  • Letzte Antwort: vor 17 Jahren, 9 Monaten, 19 Tagen, 11 Stunden, 47 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "HEPIMIZIN MAHALESINDE VARDIR 1 FATMA yada AYSE TEYZE"

    Re: HEPIMIZIN MAHALESINDE VARDIR 1 FATMA yada AYSE TEYZE

    HÜZÜNGÖZLÜM - 17.07.2006, 22:37

    HEPIMIZIN MAHALESINDE VARDIR 1 FATMA yada AYSE TEYZE
    fatma teyze (1978-2006)....

    kücük bir türkiye mahallesinde yasiyorlardi, bir evde, alti daire icinde antep`lisi, kayseri`lisi, kütahya`lisi, eskisehir`lisi, aksaray`lisi ...
    antep`li fatma teyze o zamanlarin edali hatunlarindandi, kendisini digerlerinden ayird eden vasiflar basörtüsü takmayisi, kuaföre gitmesi, agdali bacaklarini kalin coraplarla saklamayisi ve gecmisi idi. almanya ya evli olarak geldiginde kocasinin yedekte olan alman hatununu kabul etmesede, dogurdugu düsüklerinin nerden kaynaklandigini anlamasi gerekiyormuydu? esi celal amca sert bir erkekti, cocuklari ile ayni sofrada yemek yemeyen, bunu deneyene tabagi firlatan, onlara yeri geldigince dayak atan, korkulur adam di...
    oglu hakan kekeme, onun yüzünden ...
    ama celal amca hesabini agir ödedi gecmisinin, fatma teyze gibi.

    yaz aksamlari bahcede otururken bize meyve soyardi fatma teyze, dilim dilim dedikodu edilirdi. hepimiz bilirdik o meyvelerin nerden geldigini. fatma teyze sali, persembe ve cumartesi günleri kurulan pazara yürüyerek giderdi, niye otobüse bilet parasi harcasaydi ki, zaten pazara pazardan kalan atilacak meyve ve sebzeleri almak icin giderdi, evde de cürükleri ayiklar hem cocuklarina hemde ......yedirirdi, laf aramizda cok tatli gelirdi ozamanlar bize ... büyük bir aileydik sanki, ramazan aylarinda gece savurlarini birlikte gecirirdik, ya onlar yukari cikardi, yada biz asagi inerdik ...fatma teyze muzur bir kadindi ...beni arasira yakalar minciklardi etek altindan ...yada el nakisi yaparken elime batan ignenin aci sesi onu güldürürdü "bu igne seni bukadar bagirtiyorsa, gün gelince batacak baska seyden kork" derdi, o derdi ama ben anlamazdim ozamanlar ...hadda türkce video film fulyasini yasiyorken bile sahnelenen ne tecavüz sonucu kanamalari nede dügün sonrasi serilen kanli carsaflari anlamisimdir, cekirdek citleyerek seyrettigimiz bu filmlerde herkez kendi dünyasina siginirdi, soru sorma yasagi vardi havada sanki.
    muzur olmasinin yanisira cok öfkeli bir kadindi da fatma teyze, oda cocuklarini döverdi, az oklava kirmamisti onlarin üzerinde ...cocuklarin sizlamali sesleri bize kadar duyulurdu, nekadar örtbas edilmisligin icinde büyümüsüz, büyütülmüsüz meger ve yinede sevmisiz birbirimizi, nostaljisi agir bir karabasan gibi, ilik bir sizi ürpertiyor yüregini, taze bir yaradan akan kann gibi.
    icine sigindimiz bu minicik dünyanin ne kadar degisime ugrayabilecegini de yasadik taaa o zamanlar. gün geldi celal amcadan korkmamayi da ögrendik, bizimle oturup konusuyordu, duymadigimiz masallari anlatiyordu, cok sigara icerdi yanimizda, arada bir antep türküsü cigiriyordu, iste o zamanlar celal amcanin da gülebilecegini görüp sasirmistim, birlikte gülmeyi ögrenmistik ... aceba hakan neler hissediyordu ozamanlar?

    yasitim olan mahallenin cocuklari büyümüstü.
    gülsüm ortaokuldan sonra evlenip türkiye den esini getirdi.
    ben ortaokuldan sonra ayhan ile liseye devam ettik.
    hakan orta okuldan sonra para kazanmaliydi.
    dagilmistik, yeni dünyalara yönelmistik ayni mahallede.
    fatma teyze kapanmisti, sismanlamisti, kuaföre gitmiyordu, hala ciplak bacak dolasiyordu, arti cocuklarina dayak atamiyordu ama baska sinir koyma deneyimlerindeydi. mesela hakan bos vakitlerinde tramvay duraginin yanindaki "spielhalle" dedigimiz mekanda arkadaslari ile eglenirken, fatma teyze orayi basardi, neredeyse hakan`nin kulagini cekip "yürrü eve" diyecek durumlar yaratirdi ve bunlari övünerek herkeze anlatirdi. mekan basma durumlarinin sayisi yükseldikce hakan`in eve gelmeme sayisi artiyordu.
    hakan icin belki hapishane kurtulus olmustu, uyusturuculuktan yatti birkac sene.

    sonra
    gülsüm ikinci cocugunu dogurdu
    ben ve ayhan üniversiteye basladik
    hakan hapishane den cikti
    fatma teyze agir bedeninin yanisira romatizma ve migren derdi cekiyordi, hala basarisiz bir anne oldugunu kabul etmiyor, bir yandan cok aglayip kaderini beddualarken diger yandan da mahallede kim ne yapmis-etmis, ayip etmis, namus kalmamisliklarin dedikodusunu yuvarliyordu. hakan basina daha büyük belalar acmadan önce evlendirilmeliydi, sorumluluk sahibilestirilmeliydi. bu sendromun kurbani kim olacakti?
    elbette bir antep köyünden secildi bu kinali kuzu. hakan belki ilk defa annesine ve olabilecek güzelliklere burada inanmisti- gitti, begendi, evlendi, baba oldu.

    sonra
    gülsüm liddel marketinde kassiyer
    ayhan pizzaci oldu
    ben pisikatride calisiyorum
    hakan`a ne oldu?
    fatma teyze kalp krizi gecirmisti ama ölmedi. nedeni neydi diye sorulursa coooooook. analize gerek yok, cünki hakan kanatlanmisti. calistigi fabrikada iki cocuk sahibi olan dul bir türk hatununa asik olmustu. hakan yine eve gelmiyordu. arti mekan basmak icin fatma teyze yaslanmisti, kaynanalik ve babaannelik yapma görevi kalmisti sadece. ne dökülen güzel diller, ne hediye edilen arabalar nede cocugunun baba hasreti hakan`i eve döndüremedi, o hala kekemeydi. eve esyalarini almaya geldiginde, esini tekrar hamile birakip gidisi muhtesemdi, dogumda hakan hala yoktu orada.
    hakan su an adini bilmedigim o kadinla cok mutlu. esi bosanmayi kabul etmiyor, belki döner birgün diyerek. hakan ara sira cocuklarini alip gezdirmeye götürüyor, cocuklar mutluluk tasiyor gözlerinde.

    sene 2006, yaz ortasi, mekan bahce ve

    -" fatma teyze kizma okadar, etme beddular, hakan iyi bir insandir özünde, herkez kendi hatasini bilmeli, yaaa ne deyim, kime deyim ....sevmis ve mutlulugu yakalamis, varsin öyle olsun"

    -" ne sevgisi, ne mutlulugu, elin orospusuna kandi, ona para yediriyor, öz cocuklarina ...... yapmiyo"

    -" bak fatma teyze öyle deme, orospu deyipte günaha girme, bu tek tarafli olmaz, bu gönül isi, ama eger kandiran varsa, kandirilanda vardir ...."

    -" ne diyon sen bakim, anlamadigin seylerden konusma, sus! kancik kuyruk sallamazsa ....."


    ben susuyorum simdi



    ama

    SAHI BIZI NE ZAMAN ADAM YERINE KOYDUKLARIMIZ TARAFINDAN ADAM YERINE SAYILACAGIZ??????



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum Bizim FM....Burada Bulusalim :-)



    Ähnliche Beiträge wie "HEPIMIZIN MAHALESINDE VARDIR 1 FATMA yada AYSE TEYZE"

    Umarim Boarda Böyle Dostluklariniz Vardir - cube77 (Montag 21.05.2007)
    BELKI VARDIR - Hakan (Sonntag 18.06.2006)
    Hepimizin beraberce zengin olmanin yolu - Anonymous (Donnerstag 19.04.2007)
    Bu Memleket Hepimizin - Resul (Sonntag 08.01.2006)