Evrovizija

Dobro Dosli Na Forum
Verfügbare Informationen zu "Evrovizija"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: flomaster
  • Forum: Dobro Dosli Na Forum
  • Forenbeschreibung: OD RAJE ZA RAJU
  • aus dem Unterforum: Diskusije
  • Antworten: 1
  • Forum gestartet am: Donnerstag 23.02.2006
  • Sprache: bosnisch
  • Link zum Originaltopic: Evrovizija
  • Letzte Antwort: vor 17 Jahren, 11 Monaten, 8 Tagen, 7 Stunden, 24 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "Evrovizija"

    Re: Evrovizija

    flomaster - 18.05.2006, 08:55

    Evrovizija
    Dragi posjetioci,

    Bosna i Hercegovina se u cetvrtak, 18. maja 2006. u 21 sat takmici na polufinalu izbora za najbolju pjesmu Evrovizije. Ukoliko ostvarimo dovoljan broj glasova ucestvovacemo i u finalu, u subotu, 20. maja.

    Evrovizija je jedan od rijetkih dogadjaja gdje nasa zemlja ima priliku da se pokaze i dokaze ravnopravno, rame uz rame sa ostalim Evropskim zemljama. Zbog toga je Evrovizija izuzetno vazan dogadjaj za male zemlje poput Bosne i Hercegovine, pogotovo sad kad smo na pragu evropskih integracija. To je sansa za promociju i prezentaciju, sansa za razbijanje predrasuda i zblizavanje.

    Dobar plasman na Evroviziji je iznimno vazan da bi dokazali da hocemo i da mozemo u Evropu. Evrovizija je nije samo takmicenje za najbolju pjesmu nego i politicki faktor i odraz medjunarodnih odnosa. Medjutim mi smo mala zemlja i, pored par tradicionalnih prijatelja, nema mnogo zemalja koje ce nas podrzati. Ono sto je medjutim nasa snaga su brojni bosanci i hercegovci koji zive u inostranstvu, u evropskim zemljama. Samo ako budemo jedinstveni mozemo nesto uraditi za nasu zemlju koja je zasluzila da se napokon o njoj cuju dobre stvari.

    Ove godine imamo vise razloga nego ikad da damo sve od sebe i podrzimo nasu zemlju. Imamo odlicnu pjesmu koju ce izvesti jedan od najboljih i najiskusnijih pop pjevaca BiH – Hari Varesanovic i imamo dobru promociju. Nasa ”Lejla” odlicno je ocijenjena od strane svih evropskih muzickih strucnjaka i medju prvima je na kladionicama i on-line top listama. Znaci imamo odlicne preduslove, ali samo ako budemo slozni, imamo sanse za pobjedu. A pobjeda je ovaj put realna jer smo apsolutni favoriti takmicenja.

    Ovim zelimo urgirati i zamoliti Vas, koji zivite izvan Bosne i Hercegovine da u cetvrtak na polufinalu, a nadamo se i u subotu na finalu izbora za najbolju pjesmu Evrovizije, nazovete i glasate za Bosnu i Hercegovinu. Sa jednog telefona mozete glasati vise puta, ali smatramo da vam je duznost i obaveza glasati barem jedanput! Neka vam ne bude zao potrositi 1 Euro za svoju domovinu. Neka se vise ne ponovi katastrofa od zadnjih nekoliko godina kada iz Njemacke gdje zivi stotine hiljada bosanaca konstantno ne dobijamo nijedan poen.

    Dakle poruka je jasna: dignite slusalicu i glasajte za Bosnu i Hercegovinu! Nijedan izgovor za neglasanje nije prihvatljiv: ako niste kuci ponesite mobilni telefon, ako vam se ne svidja pjesma ili izvodjac sjetite se da glasate za BiH.

    Od 23 zemlje ucesnice na polufinalu BiH se mora plasirati medju prvih 10 da bi isla dalje na finale 20. maja. Zato se sutra navece sjetite svoje domovine, telefone u ruke i glasajte za Evroviziju 2007 u Sarajevu, za Bosnu i Hercegovinu!

    NAPRIJED BOSNO I HERCEGOVINO!

    Linkovi: Zvanicna stranica Eurosonga: http://www.eurovision.tv

    PBS BiH: http://www.pbsbih.ba/bheurosong06[/url]



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum Dobro Dosli Na Forum

    Pozdrav iz Sarajeva - gepostet von flomaster am Freitag 07.07.2006
    ZENE I MUSKARCI - gepostet von flomaster am Dienstag 31.10.2006
    WM 2006 - gepostet von flomaster am Donnerstag 15.06.2006
    Raèunar za one koji neæe raèunar - gepostet von Yoda am Montag 11.09.2006
    p2p - gepostet von Shecerlama am Mittwoch 26.04.2006



    Ähnliche Beiträge wie "Evrovizija"

    EVROVIZIJA - ELLE (Dienstag 08.05.2007)
    REKLAM-REKLAMA-EVROVIZIJA-2006 - benini (Montag 27.03.2006)