1o vhma pros thn e3ugiansh h kloph!

Remalia
Verfügbare Informationen zu "1o vhma pros thn e3ugiansh h kloph!"

  • Qualität des Beitrags: 0 Sterne
  • Beteiligte Poster: Ntk - NARSIS
  • Forum: Remalia
  • Forenbeschreibung: Official forum of Remalia (Ntk & Friends)
  • aus dem Unterforum: Πολιτική & Επικαιρότητα
  • Antworten: 3
  • Forum gestartet am: Samstag 02.09.2006
  • Sprache: englisch
  • Link zum Originaltopic: 1o vhma pros thn e3ugiansh h kloph!
  • Letzte Antwort: vor 15 Jahren, 1 Monat, 3 Tagen, 17 Stunden, 10 Minuten
  • Alle Beiträge und Antworten zu "1o vhma pros thn e3ugiansh h kloph!"

    Re: 1o vhma pros thn e3ugiansh h kloph!

    Ntk - 12.03.2009, 11:45

    1o vhma pros thn e3ugiansh h kloph!
    Δημοσιεύω κείμενο της ΦΑΚ που μοιράστηκε στη σχολή σχετικά με το σκάνδαλο της χρηματοδότησης των φοιτητικών συλλόγων, καθώς πιστεύω είναι θέμα που μας αφορά όλους και αξίζει να γνωστοποιηθεί, γιατί πολύ αμφιβάλλω αν διάβασε κανείς το εν λόγω κείμενο...

    1ο ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ «ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ», Η ΚΛΟΠΗ!!!

    Σε μια περίοδο «αναβάθμισης και εξυγίανσης» του δημόσιου Πανεπιστημίου, κατά τα λεγόμενα της κυβέρνησης και των υποστηρικτών της πάντα, σε μια περίοδο που πλανάται η αίσθηση ότι η αναζήτηση χρημάτων και κονδυλίων για την Παιδεία είναι όμοια με εκείνη του ψύλλου στα άχυρα, διαπιστώνουμε ότι κάποιοι προβαίνουν σε κανονικές κλοπές και μάλιστα «με τον νόμο».
    Ένα πρώτο δείγμα για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου που ο νέος νόμος – πλαίσιο εξασφαλίζει, πήραμε από την έλευση των συγγραμάτων, λίγο πριν εξεταστούμε σε αυτά. Τα γεγονότα που παρατίθενται αποτελούν μια ξεκάθαρη απόδειξη για το γεγονός, ότι η «εξυγίανση» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, όυτε στόχο της αποτελεί τελικά, ούτε μπορεί να υλοποιηθεί αν δεν ξεστηθεί πρώτα το σκηνικό «πάρε – δώσε» που έχει δημιουργηθεί από την ίδια, την Πρυτανεία και τις κομματικές φοιτητικές παρατάξεις που εκλέγουν την τελευταία.
    Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως.Ο προϋπολογισμός λειτουργικών δαπανών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προβλέπει ένα ετήσιο κονδύλι για τους φοιτητικούς συλλόγους. Το κονδύλι αυτό εγκρίνεται από τη Σύγκλητο κατόπιν αιτήσεως από τα Διοικητικά Συμβούλια του κάθε συλλόγου, με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες του. Η παροχή των συγκεκριμένων χρημάτων έως τώρα δεν ήταν ευρέως γνωστή στην πλειοψηφία των φοιτητών αλλά όπως αποδείχθηκε κάποιοι το γνώριζαν και προτίμησαν να επωφεληθούν οι ίδιοι εις βάρος των συλλόγων.
    Συγκεκριμένα, στη Σύγκλητο της Πέμπτης 29 Ιανουαρίου κι ενώ η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από την εφαρμογή του νέου νόμου Πλαίσιο, τα συγγράμματα και την παράταση των εξαμήνων, άνοιξε συζήτηση σχετικά με τα χρήματα που δικαιούται ο κάθε φοιτητικός σύλλογος, με σκοπό την γνωστοποίηση των παραληπτών των χρημάτων. Σημειωτέον ότι για τον κάθε φοιτητικό σύλλογο το ποσό αυτό αντιστοιχεί στα 1600 ευρώ για την φετινή χρονιά.
    Παρά την έντονη άρνηση της Πρυτανείας να ικανοποιήσει το αίτημα των παρευρισκομένων φοιτητών, φοιτητές από τον σύλλογο Μηχανικών Επιστήμης Υλικών κατάφεραν να λάβουν ύστερα από πίεση τα συγκεκριμένα έγγραφα (αίτηση και τιμολόγια). Έγγραφα που μαρτυρούν ότι η αίτηση (όσον αφορά των σύλλογο των ΜΕΥ) έγινε από μέλη του Δ.Σ που ανήκουν στις παρατάξεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΠΑΣΠ εν αγνοία των υπολοίπων μελών του Δ.Σ αλλά κυρίως του φοιτητικού συλλόγου. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο τμήμα, τα χρήματα παραλαμβάνονται από τον πρώην πρόεδρο της ΔΑΠ και τον γραμματέα της ΠΑΣΠ.
    Ύστερα από αυτά τα γεγονότα, φοιτητές από όλες τις σχολές κινητοποιήθηκαν και έκαναν αιτήσεις για να μάθουν τους παραλήπτες των χρημάτων. Στην κίνηση αυτή των φοιτητών η Πρυτανεία στέκεται αντίθετη στο να δώσει τα έγγραφα επικαλούμενη δικαιολογίες και «τεχνάσματα». Η στάση αυτή της Πρυτανικής Αρχής δείχνει την διάθεση της να συγκαλύψει το αλισβερίσι μεταξύ ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-Πρυτανείας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι δύο αυτές παρατάξεις εκλέγουν τη συγκεκριμένη πρυτανική αρχή. Πέρα από την πολιτική αλληλοϋποστήριξη όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις που συντελούνται μέσα στο ελληνικό πανεπιστήμιο: νόμος πλαίσιο, ιδιωτικοποίηση, κατάργηση ασύλου και δωρεάν συγγραμμάτων, αξιολόγηση κ.ά, φαίνεται ξεκάθαρα πως υπάρχουν και σχέσεις σε οικονομικό επίπεδο και μάλιστα στις πλάτες των φοιτητών.
    Όσον αφορά την δική μας σχολή, γνωρίζουμε ότι έχει κατατεθεί αίτηση για χρηματοδότηση εκ του Δ.Σ. Φυσικά αυτό έγινε εν αγνοία όλων μας. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι παρατάξεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ΠΑΣΠ καλούνται να δώσουν εξηγήσεις, να καταθέσουν ενώπιον του Συλλόγου οτιδήποτε γνωρίζουν για το ζήτημα. Άλλωστε οι παρατάξεις αυτές ενώ κατά τα άλλα υπερασπίζονται το δημόσιο πανεπιστήμιο και την εύρυθμη λειτουργία του, είναι οι ίδιες που φέρνοντας τις κυβερνητικές πολιτικές, το απαξιώνουν και το υποβαθμίζουν.
    Το όλο ζήτημα σε καμία περίπτωση δεν είναι μία διαμάχη παρατάξεων, όπως ο πρύτανης ισχυρίζεται προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει τη φοιτητική κοινότητα, αρνούμενος ταυτόχρονα στην κοινοποίηση των δημοσίων εγγράφων. Αντίθετα αφορά τους φοιτητικούς συλλόγους αφού είναι χρήματα που προορίζονται για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών και αναμφίβολα ο τρόπος διάθεσης τους θα έπρεπε να καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων. Απαιτούμε λοιπόν την δημοσιοποίηση των εγγράφων αυτών, στα οποία κάθε σύλλογος έχει έννομο συμφέρον. Και επειδή ακριβώς πρόκειται για δημόσιο χρήμα οφείλουν να λογοδοτήσουν όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο αυτό και να επιστραφούν τα χρήματα στους δικαιούχους που δεν είναι άλλοι από τους φοιτητικούς συλλόγους.

    ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ

    Ο ΛΟΓΟΣ (ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ!)....
    ....ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!



    Re: 1o vhma pros thn e3ugiansh h kloph!

    NARSIS - 14.03.2009, 17:26


    καλά ρε δε βαριεσε να γράφεις όλο αυτό το κατεβατό? χειρότερος απο μένα είσαι :P τελοσπάντων...αν κ δε ξέρω πρόσωπα και καταστάσεις...συμφωνώ...σε γενικές γραμμές..



    Re: 1o vhma pros thn e3ugiansh h kloph!

    Ntk - 15.03.2009, 15:51


    Copy-paste ρε κιοφτέ είναι... Το κείμενο το έχουμε γράψει και μοιράσει εδώ και μέρες... Ένα ωραίο πρωί λες να καθόμουν να πληκτρολογώ χαρακτήρα-χαρακτήρα ένα κείμενο μόνο και μόνο για το φόρουμ;!;!; :P



    Mit folgendem Code, können Sie den Beitrag ganz bequem auf ihrer Homepage verlinken



    Weitere Beiträge aus dem Forum Remalia

    fgets(), while loops & problems.. - gepostet von Kid am Freitag 01.06.2007
    Tool 16 dekemvriou - gepostet von Lensman am Samstag 02.12.2006
    Swste ton Sayed Pervez Kambaksh. - gepostet von fotonios am Freitag 04.07.2008
    UK Universities - gepostet von Kid am Dienstag 24.10.2006
    Test-Which Lost character are you? - gepostet von verginsteel am Samstag 12.04.2008
    Pasxaliatikes Eyxes - Join Freely! - gepostet von parsifal am Freitag 30.03.2007



    Ähnliche Beiträge wie "1o vhma pros thn e3ugiansh h kloph!"

    Darf ich vorstellen: - nyffi (Mittwoch 15.03.2006)
    Darf ich mich dafür prostituieren? - partymaedchen.gefoltert (Donnerstag 13.07.2006)
    werbung (darf ich eh machen?) - Finess (Sonntag 30.09.2007)
    Wer darf ins Forum? - Usakura (Sonntag 09.05.2004)
    jeder darf reinschreiben - Riesiko (Samstag 24.11.2007)
    hach dann darf ich euch ... - Flyboy72 (Mittwoch 14.11.2007)
    Darf ich vorstellen... - moonlightracer (Mittwoch 19.10.2005)
    Darf natürlich auch nicht Fehlen - Bale (Donnerstag 19.07.2007)
    darf ich testen ? - Anonymous (Freitag 23.09.2005)
    Traurig, aber wahr!!! - ~SuSh!~ (Freitag 03.03.2006)